Ce se întâmplă cu unitățile de învățământ în care mai mulți profesori se infectează cu COVID-19 "Ne confruntăm cu o avalanșă de îmbolnăviri ale cadrelor didactice"

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 feb 2022, 13:40

Ce se intampla cu scolile din România cu un numar mare de profesori infectați cu COVID-19

Sursa: PixaBay

Directorul DSP București a precizat ce se va întâmplă cu unitățile de învățământ în care mai mulți dascăli se infectează cu COVID-19.

Dacă până acum deciziile în ceea ce privește modul de desfășurare a cursurilor în contextul valului cinci al pandemiei de COVID-19, s-au luat în funcție de numărul cazurilor de infectare în rândul elevilor, șefa DSP București a explicat ce se întâmplă cu școlile în care mai mulți dascăli se infectează cu noul coronavirus.

Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulți profesori se infectează cu COVID-19

De curând, directorul DSP București, Oana Nicolescu a explicat faptul că în cazul în care profesori infectați cu COVID-19 au predat la clasa, directorii școlilor respective vor fi cei care vor decide dacă acei elevi vor trece la predarea online sau nu.

"Într-adevăr, o clasă de elevi intră în online după confirmarea a trei cazuri pozitive în decurs de 7 zile.

În cazul profesorilor, lucrurile stau diferit. Ei nu au fost luați în calcul în acest ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Astfel, în cazul lor, anchetă epidemiologică făcută de DSP va concluziona împreună cu conducerea școlii dacă elevii din clasa unde predau ei pot continuă fizic, adică au posibilitatea să aducă un alt profesor sau, în cazul în care era singurul profesor pentru materia respectivă va continuă în online, în cazul în care acesta poate să facă acest lucru", a
precizat șefa DSP București, potrivit ziare.com

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor: Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

Pe de altă parte, Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, a lansat acuzații la adresa autorităților că nu au luat în calcul soluții clare pentru situația în care mai mulți dascăli dintr-o unitate de învățământ se infectează cu COVID-19.

"Ne confruntăm în momentul de față cu o avalanșă a îmbolnăvirilor cadrelor didactice. Apare următoarea problemă: consiliul de administrație trebuie să asigure suplinirea la clasă, pentru că profesorul, de exemplu, poate intră în izolare sau în carantină, dar copiii care vin la școală trebuie supravegheați de cineva.


În momentul de față școlile sunt supra-solicitate, nu poți obligă pe nimeni să vină să presteze activitate suplimentară doar din dorința Ministerului Educației și a altor instituții de a ține școlile deschise și nu ai la cine să apelezi să vină să asigure supravegherea în cauză", a subliniat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Se închid din ce în ce mai multe școli în România! Sorin Cîmpeanu: „Este o mare problemă faptul că mulţi profesori sunt infectaţi”