Ce se întâmplă cu vacanţele românilor? Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!

Author: Denisa Avram
Actualizat: 26 iul 2022, 13:55

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a făcut declarații cu privire la modul în care se desfășoară vacanțele în acest an.

Valeriu Gheorghiță avertizează că România ar putea înregistra o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 la sfârșit de august, început de septembrie.

Valeriu Gheorghiță, anunț în legătură cu situația pandemiei pe timp de vacanță

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță este de părere că ca majoritatea infectărilor cu COVIS vor proveni de la tulpina delta, și se vor înregistra spre sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Până acum, în România au fost raportate 35 de cazuri de infectare cu tulpina delta, însă se crede că va deveni predominantă şi la noi.

Valeriu Gheorghiță,a declarat la Digi24  că e posibil ca țara noastră să înregistreze o creștere semnificativă a numărului de infectări, probabil la sfârșit de august, început de septembrie. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai adus aminte și de de situația în care se află Marea Britanie în acest moment.

Autoritățile britanice se confruntă cu un nou val de infectări din cauza variantei delta a SARS-CoV-2.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat pentru News.ro că în această toamnă virusurile gripale ar putea circula mai intens, comparativ cu de anul trecut. 

În 2020, circulaţia virusurilor era aproape inexistentă datorită măsurilor de prevenţie pe care populaţia le-a respectat. Specialistul a mai atras atenţia cu privire la faptul că vaccinarea gripală va fi utilă în contextul în care imunitatea în rândul populaţiei faţă de infecţia gripală este mult mai scăzută comparativ cu anul trecut.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Mulţi dintre cei care s-au vaccinat sunt îndoiţi de utilitatea vaccinării pentru că nu a existat circulaţia virusurilor gripale. Eu cu familia mea ne vom vaccina”, a sopus medicul, conform romaniatv.net.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă, declarații despre vaccinarea antiCOVID la copii! Cât de sigur este vaccinul pentru cei mici?

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a mențioant săptămâna trecută că nu este exclus ca varianta delta a coronavirusului să devină predominantă și în România. Numărul de infecții înregistrate în România cu această variantă este de 35 de cazuri.

Începând cu data de 1 iulie, certificatul verde va fi disponibil la nivel naţional pentru a putea simplifica circulația în alte ţări europene.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a confirmat: „Ne așteptăm la un val patru și...” Ce urmează în România? Avertisment dur!