Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2021? Anunțul venit din partea autorităților

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 iul 2022, 20:40
Vouchere de vacanta 2021
Sursa: Captură KANAL D

Vești bune pentru români. Ministerul Finanţelor Publice a anunțat că voucherele de vacanță vor fi oferite și în anul 2021. Ce valoare vor avea?

Deși noul coronavirus a afect în România, autoritățile au decis ca și în anul 2021 să fie acordate vouchere de vacanță. Iată care va fi valoarea acestora și în ce format vor fi emise.

Anunțul oficial despre voucherele de vacanță pentru anul 2021

Un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice anunță că voucherele de vacanță vor fi acordate inclusiv în anul 2021.

Acestea vor fi în valoare de 1,450 de lei și vor fi emise doar în format electronic. 

Cu toate că 2020 a fost un an dificil, marcat de pandemia de coronavirus, reprezentanții autorităților au decis să acorde în continuare voucherele de vacanță pentru a veni în sprijinul industriei ospitalității, un sector afectat puternic de pandemia de coronavirus.

Având în vedere că funcționarea hotelurilor și pensiunilor  din România a fost afectată de restricțiile impuse de autorități în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus, în anul 2021, voucherele de vacanță ar trebui să acopere o

parte din pierderile înregistrate de unitățile de cazare din țară.

Citeste si: Ce trebuie să știe pensionarii! Schimbări aduse de noul Guvern

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Voucherele de vacanță acoperă atât serviciile de cazare, cât și de masă, iar acestea pot fi folosite doar pentru vacanțele rezervate pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că voucherele nu sunt valabile pentru deplasările în afara granițelor țării.

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021(...) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat.”, se arată într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), potrivit digi24.ro.

Proiectul de act normativ făcut public pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice mai prevede ca salariile bugetarilor și sporurile să fie înghețate, dar și suspendarea aplicării pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022, conform hotnews.ro  

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.