Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în 2024? Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Author: Laura Macovei
Actualizat: 25 sep 2023, 12:29

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în 2024? Toți românii trebuie să știe acest lucru!

Sursa: pixabay/Facebook-Marcel Ciolacu

Având în vedere noul Cod Fiscal, poți beneficia de voucherele de vacanță chiar dacă nu ai depășit un anumit nivel salarial. Ce prevăd noile măsuri ale Guvernului?

Românii care vor să plece în vacanțe cu ajutorul voucherelor de vacanță trebuie să țină cont de următoarele aspecte.

Tichetele de vacanţă vor fi acordate doar angajaţilor din sectorul bugetar ale căror venituri salariale sunt mai mici de 14.000 lei brut, adică 8.000 de lei net.

Care este valoarea voucherelor de vacanță în 2024

Valoarea tichetelor de vacanță va crește în 2024 la 1.600

de lei, conform proiectului de lege, publicat de Ministerul Finanţelor.

Citește și: Lista noilor taxe și impozite, prezentată de Guvern în formă finală: Bunurile și serviciile care vor suferi scumpiri considerabile

„Instituțiile publice acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, personalului ale căror salarii nete lunare de încadrare sunt de pană la 8.000

lei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Cheltuielile privind voucherele de vacanţă sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăşi anual, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană ”, se arată în proiectul de lege.

În prezent, valoarea acestor vouchere este de 1.450 de lei, iar din 2024 suma se ridică la 1.600 de lei. 

Ce se întâmplă cu tichetele de masă 

Potrivit noilor măsuri impuse de Guvern, situația se prezintă diferit în cazul tichetelor de masă.

Citește și: Impozit de 70% pentru veniturile nedeclarate. Cotă specială pentru mașini și locuințe de lux

Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizaţia de hrană/tichete de masă/norma de hrană indiferent de denumirea acesteia stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă nu pot depăşi anual contravaloarea a două salarii minim brute pe ţară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizată cu indicele preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică, începând cu ianuarie 2025 ”, se arată în documentul citat.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.