Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, oferite prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, trebuiau să ajungă la 2,5 milioane de români, dar, până în prezent, le-au primit doar 730.000 dintre aceștia.
Când vor ajunge voucherele în posesia românilor?
Ministerul Fondurilor Europene poate distribui voucherele în doar două săptămâni, pentru ca, în acest fel, banii să intre pe cardurile persoanelor vizate.
Mai mult decât atât, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că, până în prezent, 1,6 milioane de carduri sociale au fost emise, în timp ce doar 730.000 dintre acestea au fost încărcate.
„Sunt 250 de lei pe care îi acordăm în cele patru tranșe care se cunosc în spațiul public. Până ieri, am avut emise 1,6 milioane de carduri sociale și distribuite și încărcate 730.000
Românii care vor folosi voucherele sociale trebuie să știe faptul că acestea pot fi folosite ca atare și nu se poate retrage numerar de pe ele.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
De asemenea, voucherele sociale ajung la români o dată la două luni, iar următoarele tranșe sunt în august, octombrie și decembrie și au un terman de valabilitate de 12 luni din momentul în care au fost încărcate.
„ Voucherele vor fi acordate în patru tranșe. Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranșe, pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde”, a mai declarat Marcel Boloș.
Cine poate folosi voucherele sociale?
Voucherele sociale pot fi folosite doar de către beneficiar, împreună cu actul de identitate. Cu toate acestea, în situația în care beneficiarul nu se va putea deplasa până la magazin, poate da voucherele unei alte persoane, dar tot împreună cu cardea de indentitate, potrivit romaniatv.net.
Sunt strict interzise și pedepsite conform legii următoarele:
- Comercializarea voucherelor sociale,
- Utilizarea voucherelor în alt scop decât cel pentru care au fost destinate încă de la început,
- Refuzul nejustificat al magazinelor afiliate de a accepta plata prin intermediul voucherelor sociale a produselor alimentare sau a meselor calde,
- Solicitarea numerarului în schimbul voucherelor sociale.