Ce se întâmplă dacă faci capturi de ecran pe Facebook Messenger și Instagram. Schimbarea anunțată de Mark Zuckerberg

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 04 nov 2022, 02:25

Utilizatorii Facebook vor primi o notificare atunci când vor face capturi de ecran în conversații 

Sursa: unsplash

Mark Zuckerberg a anunțat că va fi introdusă o funcție nouă pe Facebook Messenger și Instagram, în zona de chat. Ce se va întâmpla dacă faci capturi de ecran?

Cei care fac frecvent capturi de ecran pe Facebook Messenger sau pe chatul de Instagram, dar nu își doresc să fie descoperiți, ar trebui să țină cont de noile schimbări anunțate de Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a făcut câteva precizări în legătură cu o nouă funcție prin care utilizatorii celor două platforme vor fi notificați în momentul în care va fi efectuată o captură de ecran.

Ce mesaj vor primi cei care vor face capturi de ecran pe Facebook Messenger sau pe chatul de Instagram?

Mark Zuckerberg a scris o postare prin care a anunțat că toți cei care vor realiza capturi de ecran din conversațiile de pe Facebook Messenger sau Instagram vor putea fi descoperiți cu ușurință. Mai exact, în conversația respectivă va apărea un mesaj prin care va fi anunțată efectuarea unei capturi de ecran.

Noua funcție încă nu este disponibilă în România, însă a fost deja implementată în Statele Unite. Astfel, urmează să fie introdusă și în spațiul european în următoarele săptămâni. 

Aceasta nu este singura modificare, utlizatorii vor avea opțiunea de a face mesajele să dispară într-un interval de 12 ore de la momentul în care acestea au fost transmise. 

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare când cineva face o captură unui mesaj care dispare.

Adăugăm, de asemenea, GIF-uri, stickere şi reacţii şi la chat-urile criptate”, este mesajul pe care l-a postat Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, pe contul personal de Facebook.

Mai mult, acesta a postat și o captură de ecran pentru a exemplifica noile funcții, astfel încât utilizatorii să înțeleagă cât mai bine care sunt noile modificări.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru moment, noua funcție va fi introdusă doar pentru Facebook Messenger, însă actualizarea va fi disponibilă și pentru Instagram, platformă deținută tot de compania Meta. 

Citeste si: "Nu deschideți acest link"! Un nou atac al hackerilor! Autoritățile au transmis o alertă

Care este motivul pentru care utizatorii Facebook și Instagram vor primi notificări dacă vor realiza capturi de ecran?

În ultima perioadă, Facebook a introdus o serie de măsuri prin care să își protejeze utlizatorii. Astfel, noua modificare este menită să întărească ideea de siguranță online, securitate, dar și să asigure că este respectat dreptul la liberatea de exprimare.

Întrebat în repetate rânduri când sau dacă va introduce butonul „nu îmi place” pe Facebook, Mark Zuckerberg a evitat răspunsul. Acest subiect a stârnit controverse, multe persoane fiind de părere că ar putea da naștere unor adevărate conflicte în mediul online, ajungând să rănească anumite persoane. 

Citeste si: Schimbări majore cu privire la aplicația Whatsapp! Noile informații pe care trebuie să le cunoască toți utilizatorii aplicației

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.