Ce se intampla daca mananci banane mai putin coapte

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 16 ian 2019, 12:41

Indiferent ca sunt inca verzi sau sunt coapte la perfectie, bananele reprezinta o sursa importanta de potasiu si subtante nutritive.

Acest mineral contribuie la mentinerea sanatatii inimii, rinichilor si la mentinerea presiunii arteriale normale.

Culoarea bananelor indica nivelul de coacere al fructului si influenteaza doar gustul, cele galbene fiind mai dulci datorita amidonului transformat in zahar. In rest, proprietatile nutritive ale celor doua feluri de banana sunt aceleasi. Acest fruct delicious, pe langa potasiu, mai contine si vitamina B6 (responsabila pentru mentinerea masei musculare), fibre alimentare (pentru reglarea proceselor digestive, inducerea senzatiei de satietate si reducerea riscului aparitiei diabetuluis au a bolilor cardiovasculare) si in acid folic (indicat celor care sufera de anemie sau in perioada de sarcina).

Persoanelor cu un sistem digestiv mai sensibil li se recomanda consumul bananelor galbene complet, deoarece acestea sunt mult mai usor de digerat. Bananele cu pete negre sau maro contin un ingredient ce distruge celulele canceroase.