Astfel, consumul de alimente integrale, limitarea proteinelor si a alcoolului, cresterea sensibilitatii la insulina, activitatea fizica sunt interventiile minore asupra modului de viata care pot intari imunitatea organismului astfel incat sa reziste cancerului.
Potrivit Lygiei Alexandrescu, toate formele de zaharuri sunt periculoase pentru sanatate, iar consumul lor favorizeaza aparitia cancerului. Fructoza este, in opinia sa, o glucida nociva care trebuie evitata cat mai mult posibil.
Totodata, ora la care luam ultima masa a zilei are un impact direct asupra starii de sanatate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
"Trei ore inainte de culcare este perioada in care nu se vor consuma alimente. Exista evidente(...) care arata ca prin hranirea cu nutrienti a organismului, respectiv a mitocondriei celulare la ore la care acestea nu au nevoie de energie, se transfera un numar mare de electroni generatori de radicali liberi, creandu-se astfel un atac agresiv al acestor specii reactive foarte nocive asupra membranei celulare si implicit asupra nucleului ADN", spune nutritionistul.
De asemenea, limitarea proteinelor (1g proteina/corp ca aport maxim pentru a fi ingerat in 24 de ore); limitarea aportului de grasimi, zahar si sodiu; consumarea moderata a suplimentelor de minerale, vitamine si antioxidanti in mod regulat; consumarea fructelor si legumelor in forma cat mai proaspata si a cerealelor intr-o forma integrala- aceste alimente contin antioxidanti, enzime si fibre alimentare care ajuta la scaderea nivelului colesterolului sanguin si mentin sanatatea colonului; alegerea pestelui ca o sursa de proteine de natura superioara- pestele contine acizi grasi esentiali omega 3, substante cu mare putere antioxidanta si anti-inflamatorie; hidratarea corespunzatoare