Ce se intampla daca mananci imediat dupa ce te trezesti. Raspunsul medicilor

Author: Raluca Vitu
Mic dejun

Mitul “celei mai importante mese a zilei” a fost spuberat de cercetatori.

Conform unui studiu recent, aparut in publicatia British Medical Journal (BMJ), micul dejun consistent nu ajuta oamenii sa manance mai putin in ziua respectiva. Astfel, cei care iau micul dejun, nu fac decat sa manance mai multe calorii zilnic.

„Datele arata ca micul dejun are tendinta de a creste aportul total de calorii al persoanei respective si contribuie la cresterea globala in greutate. Fiecare dintre noi are un metabolism unic, un set de gene si microbi intestinali foarte diferiti, si va reactiona la diferite alimente. Recomandarile standard nu trebui privite ca pe o rugaciune. Experimenteaza, ca sa afli ce este bine pentru tine", a explicat doctorul Flavia Cicuttini, de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Un adaos de 260 de calorii zilnic

In urma efectuarii a 13 studii, dintre care sapte au examinat efectul micului dejun asupra schimbarilor de greutate, si sase, efectul asupra consumului de energie, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca toti cei care au consumat micul dejun au ajuns sa manance, zilnic, cu 260 de calorii mai mult decat cei care au sarit peste prima masa a zilei. Mai mult, nu au fost constatat diferente semnificative in ceea ce priveste rata metabolica intre cei care mancau dimineata si cei care nu.