Ce se intampla daca porti bocanci cu cruce in talpa: zvonul care a bagat panica in credinciosi

Autor: Bogdan Mihai

Un nou zvon instituie panica in randul crestinilor ortodocsi din Romania.

Potrivit ortodoxinfo.ro, cei care poarta bocanci cu cruce in talpa comit un pacat foarte mare, din cauza ca, astfel, nu respecta unul dintre cele mai importante simboluri ale crestinismului.

Site-ul recomanda ca, in cazul achizitionarii unei astfel de perechi de incaltaminte, una dintre laturile crucilor prezente pe talpa sa fie taiata.

Protosinghelul Nicodim Mandita recomanda ca semnul crucii sa nu fie pus pe covoare, dusumele, asternuturi sau canapele, locuri in care acest simbol ar putea fi batjocorit.

"Si daca dracii se bucura mult de aceia care schimonosesc Dumnezeiescul Semn al Sfintei Cruci cand il fac pe fetele lor, apoi inchipuiasca-si ori cine are minte sanatoasa cu cat mai mult se bucura dracii de cei ce pun asternuturi cu Cruci pe jos pentru profanare prin calcarea cu picioarele?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"De asemenea, cat de mult se veselesc dracii de cei care pun zorzoane cu care isi impopotanau paganii egipteni, brahmani … idolii lor, pe “Sfintenia Domnului” adica pe Sfintele Icoane ale Prea Curatei Maicii Domnului si pururea Fecioara Maria cu Pruncul Iisus Hristos Dumnezeu – Omul in brate?

"Cat de mult se bucura dracii de cei ce pun si calca cu picioarele pe Semnul Crucii de pe dusumea (podeala), mozaic, beton, covor, musama ori alt asternut cu Cruci? Vai! Vai! Ce orbire draceasca!!!", spunea protosinghelul Nicodim Mandita.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.