Ce se întâmplă dacă România nu atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie? Premierul României, anunț important despre restricții: „Nu putem depăși pandemia decât...”

Author: Amalia Georgescu
Florin Cîțu, premierul României
Sursa: Facebook

Autoritățile din România își doresc ca până la data de 1 iunie, mai bine de 5 milioane de persoane să primească vaccinul anti-Covid-19. Ce se va întâmpla dacă acest obiectiv nu va fi îndeplinit?

Reprezentanții autorităților au luat toate măsurile, astfel încât oamenii să se poată vaccina cu o mai mare ușurință, iar numărul persoanelor imunizate să crească. Premierul Florin Cîțu a precizat în repetate rânduri că își dorește ca la data de 1 iunie, 5 milioane de persoane să fie vaccinate anti-Covid-19. Ce urmează să se întâmple dacă nu se va ajunge în acest punct?

Premierul Florin Cîțu, anunț oficial despre restricții. Ce se va întâmpla în România după data de 1 iunie?

Începând cu data de 15 mai, masca de protecție nu mai este obligatorie în exterior,  cu excepția zonelor aglomerate, iar restricțiile de circulație din timpul nopții au fost ridicate. Pe lângă aceste măsuri, autoritățile au menționat că restricțiile vor fi relaxate și după data de 1 iunie. 

Premierul Florin Cîțu este de părere că România poate îndeplini obiectivul de a avea 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie, însă dacă acest lucru nu se va întâmpla, premierul a dat asigurări că restricțiile vor fi relaxate în continuare, având în vedere contextul epidemiologic actual.

„În România se poate, putem să atingem 5 milioane de persoane vaccinate, dar nu ăsta-i obiectivul, ci să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare.

Vaccinarea duce la reducerea ratei de infectare, eu cred ca românii au înțeles mesajul și se vor vaccina. La 1 iunie vor exista relaxări!”, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit alephnews.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Klaus Iohannis, avertisment pentru milioane de români! Mesajul președintelui: "Atrag atenția asupra unui potențial pericol"

Deși Florin Cîțu crede că România poate atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, este de părere că va fi destul de dificil să se întâmple acest lucru, luând în calcul numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele săptămâni.

„Uitându-mă la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni şi în mod deosebit la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza unu, predicţia ne arată că este puţin probabil să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate la 31 mai, însă cu

siguranţă în prima parte a lunii iunie vom ajunge la acest obiectiv. Însă partea la care m-aş uita în mod deosebit este legată de evoluţia din punct de vedere al pandemiei, care este una foarte bună. România este în scenariul verde cu o rată medie de incidenţă a cazurilor de 0,71, ceea ce este foarte bine.”, a spus Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, potrivit hotnews.ro. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu coronavirusul în România?  Adrian Streinu-Cercel, anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: „Sunt 24 de mutante ale virusului SARS-CoV-2 care...”