Ce se întâmplă dacă tai un măr în jumătate de Valentine's Day. Superstiții și tradiții de care să ții cont pe 14 februarie 2022, de Ziua Îndrăgostiților

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 10 nov 2022, 07:10

Tradiții și superstiții de Valentine's Day 

Sursa: PixaBay

Valentine's Day este o sărbătoare dedicată iubirii. Românii au preluat-o și ei, astfel că țin cont de mai multe tradiții și superstiții pe 14 februarie. Ce trebuie să faci sau să nu faci de Ziua Îndrăgostiților?

În România, Valentine's Day este cunoscută sub denumirea de Ziua Îndrăgostiților. În ultimii ani, această sărbătoare a reușit să îi cucerească pe români, astfel că a devenit o tradiție ca ziua de 14 februarie să fie dedicată iubirii. Iată ce tradiții și superstiții se leagă de Valentine's Day și ce ar trebui să știe cei care aleg să urmeze această sărbătoare.

Tradiții și superstiții de Valentine's Day. Ce se întâmplă dacă tai un măr în jumătate de Ziua Îndrăgostiților?

Valentine's Day este o sărbătoare populară la nivel mondial și este văzută drept cea mai potrivită ocazie pentru a petrece timp în compania persoanei iubite. Pe 14 februarie, îndrăgostiții își sărbătoresc iubirea, își fac cadouri și declarații de dragoste, încercând să își surprindă partenerii. 

Valentine's Day este o sărbătoare foarte apreciată de americani, dar cu timpul, mai multe state au adoptat această sărbătoare a iubirii, respectând-o cu strictețe în fiecare an.

Fiind o sărbătoare care datează de foarte mulți ani, de ea se leagă o serie de tradiții și superstiții. 

Cea mai cunoscută dintre ele este cea legată de tăierea unui măr în jumătate. Se spune că îndrăgostiții ar trebui să taie un măr pe 14 februarie și să numere semințele pe care le găsesc la mijlocul lui. Acest lucru le va arăta câți copii vor avea în viitor.

Pentru a avea parte de noroc în dragoste și pentru înțelegere în cuplu, se spune că toți îndrăgostiții ar trebui să mănânce varză și rodii de Valentine's Day. Dacă varza atrage norocul, rodiile aduc fertililitate, lucru de care ar trebui să țină cont în special cei care și-au propus să devină părinți.

În funcție de fiecare țară în parte, de Ziua Îndrăgostiților tradițiile pot fi ușor diferite.

Pentru a-și visa ursitul, fetele din Marea Britanie obișnuiesc să își pună foi de dafin sub pernă și să mănânce doar ouă cu sare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă în majoritatea țărilor ambii parteneri își fac cadouri pe 14 februarie, în Japonia, tradiția spune că doar femeile trebuie să le cumpere cadouri bărbaților. Aceștia primesc ciocolată, iar sortimentul poate să difere în funcție de relația pe care o au. 

Se spune că femeile care văd o veveriță de 14 februarie, de Valentine's Day, trebuie să fie foarte atente când își aleg bărbatul alături de care vor rămâne întreaga viață.

Se crede că sunt șanse mari ca acesta să fie zgârcit din cale afară. 

Tot de Valentine's Day se spune că primul nume pe care îl vor auzi fetele nemăritate va fi cel al bărbatului cu care se vor căsători. Astfel, fetele care nu sunt căsătorite trebuie să fie foarte atente la numele de băieți.

Citeste si: 8 idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților 2022. Ce îi poți oferi persoanei iubite de Valentine's Day

Când este Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților? 

În fiecare an, Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților pică pe data de 14 februarie. Aceasta este ziua dedicată iubirii, motiv pentru care, majoritatea oamenilor sunt mai romantici și mai atenți la nevoile partenerilor de viață. A devenit un obicei ca pe 14 februarie să se ofere flori sau ciocolată în dar. Unele cupluri aleg să meargă mai departe și își fac cadouri extravagante, aleg să plece în vacanțe de lux sau să meargă la restaurante de lux pentru a servi o cină romantică.

În România, iubirea este sărbătorită de două ori în luna februarie. 14 februarie este Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților, iar 24 februarie este sărbătoarea românească a iubirii, cunoscută sub denumirea de Dragobete.

Citeste si: Valentine’s Day 2022. Mesaje, SMS-uri și felicitări virtuale pe care să le trimiți persoanei iubite pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților