Ce se întâmplă în aceste momente cu Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj! Tenismena începe cel mai greu meci din viața ei

Author: Lavinia Medrea
Tenismena începe cel mai greu meci din viața ei
Sursa: Instagram Simona Halep

Simona Halep a fost, oficial, acuzată de dopaj, asta după ce investigațiile s-au terminat ieri.

În mod normal, Simona Halep ar trebui să fie suspendată patru ani, dar pedeapsa ar putea fi micșorată cu un an dacă și-ar recunoaște vina în privința dopajului, relatează WOWbiz.

Ce se întâmplă cu Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj

Ieri, Simona Halep a fost văzută aspirând terasa vilei în care locuiește.

De asemenea, șoferul ei a dus doi saci de gunoi la ghenă. Nu se știe dacă este doar o curățenie de toamnă sau dacă sportiva avea musafiri, dar în ciuda problemelor, Simona tot și-a găsit timp să se ocupe de locul în care stă.

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj ieri, iar pedeapsa este o suspendare de patru ani, care poate fi redusă cu un an dacă sportiva recunoaște că a consumat substanțe. 

Citeste si: Investigația a luat sfârșit! Simona Halep este acuzată oficial de dopaj. Ce opțiuni are tenismena pentru a scăpa de suspendarea de 4 ani

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Tenismena are timp la dispoziție 20 de zile să conteste actul de acuzare sau ca să semneze acordul de recunoaștere.

Sportiva a fost suspendată provizoriu după ce testul de dopaj nu a ieșit cum trebuie, acum o săptămână.

Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat

După ce a făcut un test anti-doping, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță prezentă în medicamentele pentru anemie. Anunțul a fost făcut chiar de Simona Halep, care a declarat că abia acum începe cel mai greu meci din viața ei.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

Citeste si: Simona Halep a fost acuzată de dopaj. Prima reacție a tatălui acesteia: „Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a transmis Simona Halep, pe Instagram.