Ce se întâmplă în corpul tău dacă faci masaj în mod regulat

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 mar 2023, 12:20

Masajul este cea mai veche formă de terapie prin care oamenii au avut grijă de trup și suflet încă din cele mai vechi timpuri.

Terapia prin masaj a fost utilizată încă din Antichitate, existând dovezi despre utilizarea ei în China, Japonia, India, Egipt, Grecia și Imperiul Roman. Astăzi, beneficiile masajului sunt dovedite științific, astfel că el este recomandat, practic, în orice situație. Masajul ajută persoanele cu diverse afecțiuni să depășească perioadele cu dureri mari, alungă stresul și ne menține în formă.

Poți avea parte de toate aceste beneficii oricând, la tine acasă, dacă investești într-un fotoliu de masaj profesional. Este cea mai utilă achiziție pe care o poți face pentru confort și sănătate.

Dar iată ce se întâmplă în corpul tău dacă faci masaj în mod regulat:

Gestionarea durerilor

Ne plângem de dureri de spate sau de picioare încă din tinerețe, pentru că de cele mai multe ori, aceste simptome au legătură cu activitățile pe care le desfășurăm. Fie stăm prea mult la birou, în poziții care pun presiune pe coloană și ne blochează circulația sau, dimpotrivă, stăm în picioare ore în șir. Cert este că la sfârșitul unei zile ne simțim corpul foarte obosit și, în timp, apar neplăcutele dureri de spate. Indiferent de tipul activității desfășurate, masajul ne ajută în mod decisiv să gestionăm aceste dureri.

De asemenea, masajul reduce frecvența și intensitatea durerilor de cap. Mai multe studii efectuate la persoane cu migrene cronice și cefalee au stabilit că prin compresia spatelui, a umerilor și a gâtului, numărul migrenelor a scăzut.

Stare fizică mai bună

Masajul este o bună metodă de tonifiere a musculaturii și articulațiilor. Dacă apelezi în mod constant la el, vei constata că aspectul general al corpului tău se va îmbunătăți. În plus, vei simți că ai mai multă energie. Pe lângă asta, în cazul femeilor, masajul este o metodă excelentă prin care pot preveni și combate celulita. Pentru că îmbunătățește circulația sângelui, țesuturile se vor oxigena mai bine, iar pielea va avea un aspect mai frumos.

Reduce stresul

Potrivit nuhs.edu, terapia prin masaj poate ameliora stresul și condițiile asociate cu acesta, cum ar fi durerile de cap. Pe termen lung, masajul ajută decisiv la gestionarea stărilor de depresie și anxietate. Prin masaj se eliberează endorfine și serotonină, substanțe asociate cu o stare de bine.

Stimulează imunitatea

Masajul stimulează sistemul imunitar prin creșterea numărului de celule sangvine albe și de celule imunitare și astfel întregul organism este mult mai protejat împotriva bolilor de orice tip. Acționează în această direcție inclusiv atunci când apelăm la masaj pentru depășirea situațiilor de stres, cunoscut fiind faptul că acestea își pun amprenta și asupra sistemului imunitar.