Dacă cel mai mare antrenament al unui contabil este reprezentat de calculul cifrelor, Ernst & Young ar putea încerca în curând echivalentul unei ridicări complete de greutăți în timp ce încearcă să își rezolve propriile afaceri.
In aceasta toamna, EY a anunțat un plan revoluționar de desființare a propriei companii, îmbogățindu-și partenerii și modificând, în același timp, cursul industriei globale de contabilitate.
Fa-l sa conteze!
A fost o lume crudă a contabilității de angajamente în ultima vreme pentru cei patru mari auditori- EY, Deloitte, KPMG și PwC. Împreună, aceștia auditează 66% din toate companiile publice cu o capitalizare bursieră de 75 de milioane de dolari sau mai mare, potrivit Audit Analytics, dar au fost supuși unei analize colective din partea autorităților de reglementare cu privire la modul în care își conduc afacerile de contabilitate și consultanță fără a intra în conflicte de interese.
Autoritatile isi baga nasul
Prăbușirea constructorului Carillion, auditat de KPMG, și a retailerului BHS, auditat de PwC, în Marea Britanie, și a Wirecard, auditat de EY, în Germania, a adus un plus de căldură din partea autorităților de reglementare internaționale.
EY funcționează ca o rețea de firme naționale membre în 150 de țări, unde partenerii vor vota pe parcursul a mai multor luni dacă vor transforma firma lor cu venituri de 45 de miliarde de dolari în "două organizații distincte și multidisciplinare".
În schimbul asumării riscului de a diviza afacerea, cei 13.000 de parteneri ai firmei se pot aștepta să fie recompensați cu sume de ordinul a milioane de dolari. EY plănuiește să plătească această sumă prin strângerea a 11 miliarde de dolari prin vânzarea unei participații de 15% din compania de consultanță prin intermediul unei oferte publice inițiale și prin împrumuturi de 18 miliarde de dolari.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Dacă propunerea va avea succes, EY se va confrunta cu sarcina herculeană de a-și împărți infrastructura IT, resursele umane, birourile fizice și nenumăratele alte resurse din întreaga lume.
Profituri record in Big Four
Cele patru mari firme sunt într-o situație financiară excelentă, cu o creștere puternică în ciuda turbulențelor de pe piață. Deloitte a anunțat joi că a obținut un profit record de 59 de miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat în luna mai, în creștere față de 50 de miliarde de dolari anul trecut. De asemenea, EY a realizat un venit record de 45 de miliarde de dolari în ultimul său an fiscal, în creștere de la 40 de miliarde de dolari. Acesta este probabil unul dintre motivele principale pentru care Deloitte, KPMG și PwC au rămas împotriva planurilor de divizare. Ei încă vor să fie auditorii cei mai buni.