Ce se întâmplă în organism atunci când bei cafea cu lapte?

Autor: B.H.
Actualizat: 30 nov 2020, 14:10

Este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, iar fiecare persoană are propria modalitate de a o savura. Ce se întâmplă în organism atunci când bei cafea cu lapte?

Simplă, cu un cubuleț de zahăr sau cu lapte, cafeaua poate fi consumată într-o mulțime de combinații și poate trece de la băutura care oferă energie la prima oră a dimineții la un adevărat răsfăț.

Citeste si: Castraveti toxici: cand devin castravetii toxici

În timp ce unele persoane vor să se bucure de gustul ei puternic, amărui, altele nici nu concep să își consume cafeaua fără lapte.

Se pare că cei care fac această alegere sunt cei mai câștigați, asta dacă ar fi să luăm în calcul grija pentru siluetă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce se întâmplă în organism atunci când bei cafea cu lapte?

În timpul unei diete, principala recomandare face referire la felul în care este consumată cafeaua. Specialiștii spun că ar trebui băută fără zahăr sau lapte. Ei bine, nutriționista Mihaela Bilic este de altă părere. Aceasta a explicat într-o postare pe instagram că o cafea cu lapte este foarte eficientă în curele de slăbire, oferind senzația de sățietate pentru mai mult timp.

Citeste si: Anunțul ministrului Sănătății, Victor Costache. În ce situație cazurile de coronavirus ușoare vor fi tratate acasă?

"Cafeaua cu lapte ține de foame ca și o ciorbă. Cafeaua este un stimulent pe toate planurile: ne trezește, ne face mai atenți, ne sporește performanțele sportive, ne pune tubul digestiv la treabă și accelerează slăbitul. Spre deosebire de cafeaua neagră, care grăbește golirea stomacului, cafeaua cu lapte are un efect invers: ține stomacul plin timp de 2-3 ore, precum o ciorbă.

Mulți consideră acest lucru un dezavantaj, spunând că o cafea cu lapte ar fi indigestă. Termenul este nepotrivit, nu trebuie să confundăm indigestia cu un stomac plin. În realitate se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea. Prin urmare cafeaua cu lapte va avea o consistență de lapte bătut/brânză proaspătă, deci se elimină mai greu din stomac. În cazul în care nu știți cum să scăpați de senzația de foame cu cat mai puține calorii, apelați la o cafea cu lapte.
Indiferent dacă e consumată ca mic dejun sau gustare între mese, în ceașcă sau în pahar, aveți in ea un prieten al curei de slăbire- și vă aduce și o doză de energie."
, a scris Mihaela Bilic pe instagram.

Citeste si: Singura veste bună în plină epidemie de Coronavirus. Surpriză pentru bucureșteni

 

Taguri: