Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu dormi suficient?

Author: Oana Picerea

Lipsa somnului poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră. Dacă vă treziți noaptea, acest lucru ar putea fi un semn că nu dormiți suficient. Potrivit Fundației Naționale a Somnului, o cantitate sănătoasă de somn este între 7 și 9 ore pe noapte. Cu un program de somn redus, corpul dumneavoastră are de suferit ca urmare. În acest articol, vom analiza diferitele efecte pe care lipsa somnului le poate avea asupra corpului și bunăstării tale. De asemenea, vom discuta despre modalitățile de a crește durata somnului și de a reduce efectele lipsei de somn.

Care sunt efectele lipsei de somn?

Privarea de somn este lipsa totală de somn. Fie că dorm adânc sau nu, oamenii se simt adesea amețiți și obosiți atunci când nu dorm suficient. Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră produce hormoni care vă afectează somnul. Creierul dumneavoastră are nevoie de somn pentru a funcționa corect, iar corpul dumneavoastră obține acel somn de care are nevoie atunci când dormiți. Există diferite tipuri de privare de somn:

Somnul excesiv - Aceasta este atunci când dormiți timp de 10 ore sau mai mult, dar doar 5-6 ore sunt petrecute visând acest lucru duce la o stare mai puțin creativă, ceea ce poate duce la probleme precum uitarea și performanțe slabe la locul de muncă sau la școală.

Obiceiuri de somn incorecte - Aceasta este atunci când dormiți timp de 7-9 ore, dar doar 4-5 ore sunt petrecute visând. Acest lucru se datorează faptului că nu beneficiați de confortul necesar oferit de un topper potrivit. Alegerea unui topper dintr-o gama largă este foarte importantă pentru un somn confortabil pe tot timpul nopții

Adevărul crud despre somn

Somnul este un proces natural care ne ajută să promovăm sănătatea și bunăstarea. Cu toate acestea, există anumite momente în care avem nevoie să dormim mai mult decât altele. Fundația Națională a Somnului explică faptul că somnul este împărțit în două etape: ușor și profund. În prima etapă, suntem cel mai alert și ne simțim somnoroși. Apoi, în cea de-a doua etapă, suntem calmi și dormim în mod reflexiv. Atunci când nu dormiți suficient, vă aflați în mijlocul atât al somnului ușor, cât și al celui profund. Acest lucru înseamnă că nu visezi încă, dar creierul tău procesează informațiile din orele de somn rămase. În plus, studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care dorm mai puțin de 6 ore pe o saltea nepotrivita sunt mai predispuse să sufere de obezitate, hipertensiune arterială și chiar de diabet. Este important sa alegi o saltea de pat potrivita corpului și poziției tale de somn. Ai opțiunea de a alege o saltele pat clasice sau cu spumă cu memorie cu posibilitatea de adaptare în funcție de poziția corpului în timpul nopții.

Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți somnul

Dormiți suficient - Să dormiți suficient este important pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Acesta vă va ajuta să vă simțiți alert și sănătos. De asemenea, este important de reținut că a avea un program de somn regulat poate ajuta la reducerea simptomelor de insomnie. Încercați să nu ratați evenimente importante.

Nu beți alcool înainte de culcare - Alcoolul poate reduce cantitatea de somn pe care o obțineți. Încercați să vă abțineți de la alcool pe parcursul întregii nopții.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.