Ce se întâmplă în spitalele din România la momentul actual? Beatrice Mahler: „În spitale nu e bine, este extrem de...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 mai 2022, 00:00
Spitalele din România întâmpină dificultăți în tratarea pacienților infectați cu COVID-19
Sursa: unsplash

România se află în valul 3 al pandemiei de coronavirus, iar autoritățile atenționează că numărul mare de îmbolnăviri din ultima perioadă a dus la aglomerarea spitalelor. Care este, de fapt, situația din spitale?

Cu fiecare zi ce trece, România raportează un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus. În acest context, medicii și specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă cu privire la situația din spitale. Ce spune Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, despre acest subiect și ce crede despre carantinarea Bucureștiului?

Beatrice Mahler, dezvăluiri despre situația din spitalele Românești. Ce a anunțat?

Deși impunerea carantinei  nu este o măsură care să îi bucure pe români, mai ales după un an plin de restricții, Beatrice Mahler este de părere că este o soluție bună pentru a gestiona pandemia de coronavirus, în special în zonele în care rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Mangerul Institutului „Marius Nasta” din București consideră că este nevoie de restricții, inclusiv în București, având în vedere că situația din spitale nu este deloc una bună, iar medicii fac eforturi pentru a-i trata pe bolnavi.

Se pare că locurile sunt din ce în ce mai puține, iar cererea este tot mai mare, lucru care îi pune pe medici în situația de a respinge anumite cereri.

„Subiectul acesta este extrem de delicat (n.r al carantinării Bucureștiului) pentru că luând această decizie, după un an în care am avut restricții și cu toții, chiar și cei din spital ne dorim viața noastră normală. Pe de altă parte, în spitale și ce se întâmplă în fiecare zi nu poate să te lase fără reacție. Este foarte greu să pui în balanță nevoia de libertate sau nevoia de viață.(...) Eu pot să vă spun doar că în spitale nu e bine, este extrem de greu să vezi că posibilitățile tale se termină la un anumit moment, iar cererea este mult mai mare decât ceea ce poți tu să oferi și în acest context cred că trebuie să fim într-un parteneriat comun în suferință.

Pentru că aceste măsuri de carantinare sunt un parteneriat cu omul care este bolnav sau cu cei care pot să fie bolnavi și în suferință. În foarte multe cazuri foarte mulți pacienți care au nevoie de ajutor și foarte multe solicitări din alte spitale la care Marius Nasta nu poate să răspundă, foarte multe drame. Ieri am acceptat  un transfer la Marius Nasta al unei femei lăuze care a născut înainte cu o zi, pentru că a făcut Covid și avea insuficiență respiratorie severă cu gemeni și nu știm care va fi evoluția, deși ne străduim. Când vezi astfel de situații în care îți dorești ca fiecare să le depășească cu bine.”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Citeste si: Se impun noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Activitatea limitată până la ora 18:00. De când se impun măsurile

Cea mai gravă situație este în secțiile ATI, în multe spitale fiind ocupate toate paturile
[Sursa: unsplash]

Până la momentul actual, în București, autoritățile caută soluții, astfel încât să evite măsura carantinării Capitalei. Mai exact, reprezentanții autorităților iau în calcul introducerea unor restricții mai severe și care să ofere rezultate într-un timp cât mai scurt. 

Citeste si: Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.