Ce se intampla la Federatia Romana de Ciclism? Ancheta care scoate la iveala nereguli grave

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:19

Intr-un loc in care e harababura, fiecare face ce-l taie capul! Mai ales cand sunt si bani la mijloc!

La Federatia Româna de Ciclism, ani la rând, banii s-au cheltuit  pe încaltaminte si haine de lux...Nici sa fi vrut, angajatii Federiatiei de Ciclism si nu puteau sa fuga cu bicicleta de Politistii Directiei pentru Investigarea Fraudelor... pentru ca nu aveau biciclete! Ele existau, dar pe hartie… pentru ca, in realitate, fosta conducere ar fi avut grija sa isi imbolgateasca garderoba proprie in loc sa cumere biciclete, sustin anchetatorii.

Si cand poti sa faci cam ce vrei cu banii pe care ii ai la indemana, cei de la Federatie s-au gandit ca pot bate si un record-nu la vreun

concurs de cicilism- viteza ci la capitolul inventii: au descoperit cea mai scumpa bicicleta- de 30 de mii de euro! Pe care, insa, n-a vazut-o nimeni…

Ancheta scoate la iveala nereguli grave... Pe langa biciclete, cei de la Federatie ar fi cumparat si cele nececesare omului de rand prin casa- de la detergenti, hartie igenica pana la rechizite! Evident, la un pret foarte mare.
Bunurile au fost vandute de catre 27 de firme, care nu ar fi inregistrat tranzactiile in contabilitate! Actualul sef al federatiei spune ca problemele nu sunt de azi, de ieri: „Cu timpul am  reusit sa pun mana pe actele federatiei si am descoperit sute de mii de euro care lipsesc din aceasta federatie- timp de 10 an, mai bine de un milion de euro. Nu au fost platite darile catre stat ale angajatilor, concursuri decontate ilegal…”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Actualul presedinte al  a Federatie spune ca

vechea conducerea ar fi  cumparat biciclete care pe factura ajungeau si la 12 mii de euro, dar al caror pret, in realitate, nu depasea 5 mii de euro! Mai mult, in urma cu doi ani,  sportivii n-au mai ajuns in America  la un  concurs international pentru ca li s-a spus ca nu sunt bani.
De  ani buni, ciclistii romani nu au mai luat parte la competitii... Problemele sunt multe si marunte, mai ceva ca spitele rotii de la bicicleta, spun mai-marii de la minister.

Momentan, Ministerul Tineretului si Sportului a oprit contractul de finantare  pentru acest an. Pana in prezent, anchetatorii, au stabilit un prejudiciu de peste 100 de mii de euro si au deschis dosar penal pentru abuz in serviciu si delapidare.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.