Ce se poartă vara aceasta în materie de make-up? Sfaturile lui Alexandru Abagiu pentru un machiaj perfect | EXCLUSIV

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 09 feb 2024, 04:35

Ce se poartă vara aceasta în materie de make -up

Sursa: Facebook Alexandru Abagiu

Alexandru Abagiu, jurat „Bravo, ai stil!” și unul dintre cei dintre cei mai buni make-up artiști din Europa, a vorbit despre trendurile în materie de make-up pentru vara anului 2023.

Alexandru Abagiu, noul jurat de la „Bravo, ai stil!” și unul dintre cei mai renumiți make-up artiști de la noi din țară, a vorbit despre tendințele în materie de machiaj pentru anul 2023, în special pentru vara acestui an și a împărtășit câteva dintre sfaturile și trucurile care te vor ajuta să obții un machiaj fără cusur. 

Citește și: Cine este Alexandru Abagiu, noul jurat de la „Bravo, ai stil!”. Unul dintre cei mai buni make-up artiști din Europa vine la Kanal D2

Tendințe de make-up 2023, prezentate de Alexandru Abagiu 

Într-un interviu oferit în exclusivitate site-ului kanald.ro, Alexandru Abagiu, noul jurat care s-a alăturat show-ului de modă „Bravo, ai stil!”   și un nume cu greutate în domeniul machiajului profesional atât la nivel național, cât și internațional, a vorbit despre tendințele în materie de machiaj pentru anul 2023 și a împărtășit câteva dintre trucurile sale de care depinde reușita unui make-up. 

Trendurile de machiaj se schimbă de la an la an. Ce se poartă în 2023?

„2023 este un an destul de interesant în ceea ce privește tendințele pentru că ne confruntăm cu o reinterpretare a unor trenduri deja existente. În plus, apare o nouă dimensiune, cea a «metaversului» unde totul este posibil, ceea ce face ca viața reală, cea pe care o trăim în mod firesc, să necesite de cele mai multe ori un simplu «no-makeup makeup».

Pielea strălucitoare pe timp de vară este întotdeauna ceva actual si dezirabil, dar, pentru machiajul din vara 2023, așteptați-vă să vedeți o strălucire mai strategică, atent plasata. Așa că, în loc de o atmosferă de « piele de delfin », încercați să vă matifiați zonele T și să împrăștiați iluminatorul stralucitor pe pomeți, pe zonele volumizate ale fetei si, preponderant, pe conturul acesteia”,

a explicat celebrul make-up artist. 

În ceea ce privește alegerea potrivită a iluminatorului, Alexandru Abagiu a menționat că acesta trebuie ales în funcție de aspectul pe care dorești să-l obții. Astfel, pentru un aspect natural, acesta recomandă un iluminator lichid. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nu sunteți sigure dacă ar trebui să utilizați un iluminator lichid sau pudră? Încercați un iluminator lichid dacă doriți un finisaj natural, cu aspect umed; luați un iluminator pudră dacă preferați un aspect metalic pigmentat, pe care

il puteti amesteca, asa cum se face cu orice baza grasa ca textura, si tapota cu un buretel umed pe zonele unde doriti acea doza de extra shine”, a explicat juratul „Bravo, ai stil!”

Citește și: EXCLUSIV Cum reușește Raluca Bădulescu să își mențină greutatea. „Am ajuns la o siluetă de care sunt foarte mulțumită!” 

Ce machiaj recomandă Alexandru Abagiu pentru o nuntă pe plajă 

Pentru o nuntă de plajă, Alexandru Abagiu recomandă întotdeauna un machiaj rezistent, la care adaugă câteva trucuri pentru o fixare suplimentară.

„Cu siguranță, unul rezistent, și spun asta pentru că, de cele mai multe ori, umiditatea este una crescută, iar soarele și temperatura ambientală riscă să dezintegreze, sa topesca destul de repede orice formă de machiaj”, a spus acesta. 

Make-up artistul a împărtășit și câteva trucuri personale pentru o fixare suplimentară a machiajului și a atras atenția asupra importanței utilizării produselor de protecție solară. 

Ca un truc personal vă recomand să aplicați un fixator de machiaj amestecat cu o pudră libera incoloră pe post de primer, dupa care fiecare componenta noua aplicata pe fata sa fie fixata suplimentar.

Underpaintingul este o tehnică prin care îți desenezi conturul și îți aplici fardul de obraz sub fond de ten; a devenit virală pe TikTok de luni de zile, și poate fi aplicată în special în contextul unui machiaj care își dorește sa scoata la iveala transparența și prospețimea în același timp, fără ca fața să pară încărcată.

Beneficiile obținute practic prin folosirea texturilor cremoase în detrimentul celor pudrate, care de cele mai multe ori funcționează ca un nou strat adăugat, sunt majore. Nu uitați, însă, de protecție solară”, a mai declarat juratul „Bravo, ai stil!” exclusiv pentru kanald.ro.