Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

Autor: Amalia Georgescu
Specialiștii în sănătate au vorbit despre traumele care pot să apară după vindecarea de COVID-19
Sursa: PixaBay

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la traumele post-Covid. Cu ce probleme se confruntă persoanele care s-au vindecat de coronavirus?

Noul coronavirus poate provoca dezechilibre serioase la nivelul organismului, iar specialiștii în sănătate atrag atenția asupra acestui lucru ori de câte ori au ocazia. Astfel, medicii din Germania au vorbit despre traumele post-Covid și despre dificultățile pe care le întâmpină bolnavii după vindecare.

Ce se întâmplă în organism după infecția cu noul coronavirus?

La nivel mondial, specialiștii în sănătate sunt de părere că ar trebui tratate cu mai mare seriozitate simptomele neplăcute apărute după infecția cu noul coronavirus. O clinică din Germania a tratat în ultimul an

peste 600 de persoane care au avut coronavirus, iar medicii atenționează că pacienții prezintă sechele chiar și la 4 luni după ce au trecut prin boală, majoritatea celor care se confruntă cu probleme fiind tineri.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că, în anumite cazuri, infecția cu coronavirus poate provoca adevărate traume, motiv pentru care pacienții au în continuare nevoie de ajutor de specialitate și de supraveghere, chiar dacă s-au vindecat de COVID-19.

 

„Atâta timp cât nu înțelegem că nu toți cei vindecați sunt vindecați, nu vom putea accepta aceste simptome. Trebuie să existe o campanie de informare, cum ar fi fost pentru HIV, care să explice că există diferite experiențe cu boala chiar și după ce cineva a supraviețuit unei infecții COVID”,  a spus Joerdis Frommhold, directorul medical al clinicii din Germania care a tratat post-COVID peste 600 de persoane, potrivit  alephnews.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

Dincolo de problemele care pot să apară la nivel fizic, cei care s-au vindecat de noul coronavirus s-au confruntat și cu un dezechilibru din punct de vedere psihic. Mulți dintre bolnavi au trecut prin episoade de depresie, stări de oboseală cronică și probleme de concentrare.

„Este clar că nu poți funcționa sau gândi normal, nu ești capabil să-ți gestionezi treburile zilnice, iar ceea ce te încetinește cu adevărat este să te simți ca un străin în propriul corp. De asemenea, te simți deprimat pentru că nu știi cum va arăta viitorul, dacă acest lucru se va sfârși vreodată. E înfricoșător.”, a povestit Simone Ravera, o asistentă în vârstă de 50 de ani care s-a vindecat de COVID-19 în urmă cu 4 luni.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, specialiștii în sănătate au vorbit frecvent despre problemele care pot să apară pe termen lung după vindecarea de COVID-19, menționând că bolnavii au nevoie de ajutor pentru a depăși acest episod delicat.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?