Paștele este celebrat la data de 5 mai 2024, iar în Joia Mare, gospodinele trebuie să înroșească ouăle. Nu sunt deloc puține cazurile în care ouăle se sparg în procesul de fierbere, așa că gospodinele caută ingredientul magic care să le facă să nu mai aibă această problemă. Iată ce trebuie să punem în apă pentru ca ouăle să nu se spargă în timpul fierberii.
Ce se pune în apă ca să nu se spargă ouăle la fiert?
Gospodinele își doresc ca ouăle de Paște să fie perfecte, însă acest lucru nu poate fi realizat în cazul în care coaja acestora se sparge în timp ce acestea sunt puse la fiert. Prin acea crăpătură, vopseaua în care se fierb ouăle ajunge să păteze albușul, ceea ce nu este indicat. Din acest motiv, gospodinele încep să caute modul perfect pentru a fierbe ouăle, astfel încât acestea să fie perfecte pentru ziua de Paște.
Ouăle pe care le punem la fiert trebuie să fie așezate într-o oală potrivită numărului de ouă pe care îl fierbem, astfel încât acestea să acopere fundul oalei, fără să fie așezate unele peste celelalte. Este important să nu rămână spațiu între ouă, astfel încât în momentul fierberii, acestea să nu se ciocnească între ele și să se spargă. Pentru a ne asigura că ouăle nu se sparg la fierbere, gospodinele trebuie să le scoată cu ceva timp înainte din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei când le punem la fiert.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Cum poți să vopsești ouăle într-un mod cât mai natural, fără vopsea din comerț
Un truc ce se folosește adesea în bucătărie pentru a evita spargerea ouălor la fierbere este să adăugăm o linguriță de oțet sau una de sare în apa în care fierb. Cele două ingrediente sunt puse în apa în care se fierb ouăle deoarece acestea ajută la întărirea cojii, astfel încât ouăle să nu se spargă, potrivit playtech.ro.
Cât timp se țin ouăle la fiert
Pentru a obține ouă fierte perfect trebuie să ținem cont de focul pe care îl folosim la aragaz, fiind recomandat ca acesta să fie dat la foc mare până în punctul în care apa fierbe, moment din care putem da focul mic, astfel încât să putem controla rezultatul dorit. În cazul în care vă doriți ca ouăle pe care le fierbeți să iasă moi, atunci este recomandat să le lăsați la fiert timp de două minute.
Dacă nu aceasta este consistența pe care doriți să o aveți și încercați să obțineți un ou cu un gălbenuș semi-moale, atunci ouăle trebuie să fie lăsate la fiert pentru maxim patru minute. Pentru realizarea ouălor de Paște perfecte, gospodinele aleg adesea ca ouăle să aibă un gălbenuș cremos sau tare, motiv pentru care îl lasă la fiert între 6 și 8 minute.