Ce se pune în apa florilor ca să reziste mai mult. Trucuri banale și eficiente

Autor: Denisa Irimia

O vază cu flori reprezintă o adăugare estetică care poate să aducă frumusețe și vitalitate în orice încăpere.

Întotdeauna îți dorești ca florile tale favorite să rămână proaspete pentru mai mult timp în vas, dar, în afara schimbării zilnice a apei, nu știi prea multe alte metode pentru a prelungi durata lor de viață.

Citește și: Cum să îţi amenajezi curtea pentru un sezon cald memorabil: sfaturi practice

Ce se pune în apa florilor ca să reziste mai mult

Însă pentru a te ajuta în acest sens, există un truc simplu bazat pe o pastilă care se adaugă în apa din vaza cu flori.

Acest truc simplu și eficient le este cunoscut florarilor, cel mai probabil, dar poți să-l afli și tu, un simplu iubitor de flori. Așadar, o anumită pastilă care se pune în apa florilor din vază va face ca acestea să reziste mai mult în glastră.

Este vorba despre aspirină, folosită nu doar în scopuri de sănătate, ci și pentru a prelungi durata de viață și rezistența florilor atunci când sunt expuse în oricare dintre camerele din casă.

Trebuie doar să pui o pastilă de aspirină sfărâmată în apa din vază și vei observa cum florile tale preferate se vor menține proaspete pentru o perioadă mai lungă.

Citește și: Influența Designului Biofilic asupra Bunăstării la Locul de Muncă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ce se pune aspirină în apa de la flori

Aspirina este adesea folosită în apa de la flori pentru a prelungi prospețimea acestora. Motivul principal este că aspirina conține acid acetilsalicilic, care are proprietăți de reducere a bacteriilor  din apă.

Acest lucru poate împiedica înfundarea vaselor de apă ale florilor și poate prelungi durata de viață a acestora prin menținerea unui mediu mai curat și mai prielnic pentru absorbția apei și a nutrienților esențiali.

Câtă apă se pune la flori

Apa joacă un rol important în dezvoltarea sănătoasă a plantelor, în special când vine vorba despre îngrijirea florilor în ghiveci.

De obicei, în timpul verii, plantele necesită o cantitate crescută de apă pentru a face față temperaturilor ridicat. În sezonul rece, plantele sunt pregătite pentru perioade mai lente de creștere, așa că necesită mai puțină apă.

Cantitatea de apă și frecvența udărilor variază în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante, considerând originea ei geografică, dimensiunea și sănătatea plantei, condițiile de lumină și temperatură, sezonul, compoziția substratului, dezvoltarea rădăcinilor și a frunzelor, printre altele.

Nu există reguli universale, astfel că evaluarea cantității de apă și a frecvenței udărilor depinde și de experiența cultivatorului.

În general, în culturile de câmp, în timpul creșterii vegetative, plantele mezohigrofite sunt udate la intervale de 2-3 zile, cele xerofite la 5-6 zile, iar cele higrofite sunt udate zilnic sau chiar de 2-3 ori

pe zi, cu o cantitate aproximativă de 10-30 litri de apă pe metru pătrat la fiecare udare.

În cazul plantelor crescute în ghivece, udările sunt mai frecvente în primăvară și vara (pentru a menține pământul mereu umed), în timp ce iarna se udă mai rar pentru a preveni uscarea excesivă a solului.

Apa de ploaie este preferabilă pentru udarea plantelor deoarece este lipsită de săruri minerale și are o aerare naturală. În schimb, apa provenită din puțuri sau izvoare conține adesea cantități mai mari de săruri minerale, iar apa potabilă de la robinet conține frecvent clor și alte substanțe dezinfectante care pot fi dăunătoare plantelor.