Ce se va intampla cu corpul tau daca vei consuma zilnic miere de Manuka

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 ian 2018, 15:15

Dintotdeauna, mierea a fost un dar al naturii excelent pentru om.

Perfecta pentru sanatatea si buna functionare a intreg organismului, mierea este cunoscuta ca fiind un panaceu, adica un remediu pentru toate afectiunile, o baza pentru foarte multe tipuri de produse cosmetice, dar mai ales un aliment care tine loc de scut impotriva alergiilor, a virusilor si bacteriilor.

Iar dintre toate tipurile de miere, cea de Manuka ramane regina lor, pentru proprietatile sale incredibile pe care doar chimistii au reusit sa il produca, insa sub forma de medicamente.

Daca nu stii in cate moduri te poate ajuta acest produs unic in lume, care este obtinut, cu ajutorul albinelor, din florile arborelui de Manuka, care creste in Noua Zeelanda si Australia, am pregatit pentru tine principalele sale intrebuintari.

Te va feri de raceli

Calitatile mierii de Manuka incep cu intarirea imunitatii. Oricat de multa grija ai avea sa nu racesti, uneori organismul se poate confrunta cu deficiente in a tine microbii, bacteriile si virusii la distanta. De vina pot fi alimentatia haotica, un program de somn neregulat sau o activitate solicitanta, care iti consuma energia.

Mierea de Manuka promite sa te apere de tot ceea ce ar putea sa te slabeasca si sa iti intrerupa rutina. Vei vedea imbunatatiri vizibile dupa doar cateva zile de cura cu acest tip de miere, vei avea mai multa vitalitate si iti vei duce sarcinile la indeplinire cu usurinta. Ce-ai spune daca nu te-ai mai intalni niciodata cu tusea, stranutul, febra sau frisoanele?

Iti va reda un ten de invidiat

Rolul antibiotic al mierii de Manuka te va scapa de acnee, pete sau orice imperfectiune a tenului. Pe langa acestea, pielea ta va fi complet hidratata, iar ridurile fine vor disparea dupa primele utilizari ale mierii in mastile de fata, pe care le poti face acasa. Daca ai pielea sensibila, ai gasit produsul perfect pentru tine! Tenul tau va arata si se va simti relaxat, pielea devenind radianta si ferma. Şi ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, mierea de Manuka va ajuta si la regenerarea celulara la nivelul pielii.

Te va ajuta sa ai un somn linistit

Dupa cateva zile in care ai consumat o lingurita de miere de Manuka inainte de culcare, eventual diluata intr-un pahar cu lapte caldut sau ceai, vei observa ca somnul iti este mult mai adanc.

„Vinovata” pentru aceasta este melatonina, o substanta care induce un somn profund, a carei producere este stimulata de acest tip de miere. Astfel, organismul tau va avea parte de odihna binemeritata si te vei trezi cu zambetul pe buze, gata sa incepi o zi plina de energie.

Te va scapa de matreata

Cauzele pentru care te poti confrunta cu matreata pot fi multe, de la un nivel al stresului ridicat, pana la mediul poluat sau produsele cosmetice pe care le folosesti. Un lucru este cert. Indiferent cand apare, matreata nu este binevenita.

Din contra, poate crea frustrari majore, daca niciun tratament nu ii face fata. Cu mierea de Manuka nu te vei mai confrunta cu probleme ale scalpului.

Folosita in masti, in combinatie cu uleiul de ricin, cel de masline sau cel de cocos, vei avea din nou un scalp curat si un par de invidiat. Ea poate juca si rolul unui balsam natural, care te va ajuta sa iti descalcesti parul foarte usor, multumita proprietatilor sale nutritive.

Iti va reda un zambet sanatos

Dintii sunt cartea de vizita a fiecaruia, de aceea trebuie sa avem o igiena orala atenta. Bacteriile de la nivelul cavitatii bucale pot fi usor indepartate daca, in loc de pasta de dinti, ii vei peria cu miere de Manuka.

Tot ea te va ajuta sa scapi de inflamatiile de la nivelul gingiilor, cauzate de anumite alimente dure sau o sensibilitate crescuta a acestora. Trebuie sa aplici putina miere pe locul afectat si sa lasi natura sa te vindece, fara vizite la medicul stomatolog.

Cu siguranta cunosti expresia care spune ca „esti ceea ce mananci”. Mierea are un termen de valabilitate foarte lunga, iar daca o vei consuma cu regularitate, iti vei pastra organismul tanar si sanatos pentru foarte mult timp. Daca vrei sa afli si alte intrebuintari ale mierii de Manuka, poti afla mai multe detalii aici.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.