Ce se va întâmpla cu elevii nevaccinați din toamnă? Ministrul Educației a făcut anunțul

Author: Ana Dinu
Cum se vor desfasura cursurile in noul an scolar

Ministrul Educației a anunțat cum se va proceda în cazul elevilor nevaccinați și ce decizie se va lua în situația în care apare un caz de infectare cu noul coronavirus într-o clasă.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că este inacceptabil ca noul an școlar să înceapă în format online, pierderiile produse de la începutul pandemiei sunt substanțiale, astfel, ministrul a precizat că elevii se vor întoarce la școală fizic, din 13 septembrie.

Ce se va întâmpla cu elevii nevaccinați și cum se vor desfășura cursurile dacă apar cazuri într-o clasă

Ministrul Educației a declarat duminică seară că este inacceptabilă continuarea cursurilor în sistemul de învățământ online și în acest moment este luată în considerare varianta începerii școlii în format fizic, din 13 septembrie.

“Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii.”,

a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că, printre regulile de protecție sanitară pe care elevii trebuie să le respecte este masca de protecție care trebuie purtată obligatoriu. Regulile de igenă nu trebuie trecute nici ele cu vederea, precum și distanțarea socială și aerisirea spațiilor de învățământ.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Structura anului şcolar 2021- 2022. Ce vacanţă s-a scos din programul elevilor şi al profesorilor

Cum se vor desfășura cursurile din 13 septembrie

Ministru Educației a anunțat că încă nu s-a stabilit cum se vor desfășura cursurile din toamnă și ce decizie se va lua în cazul în care într-o clasă apar cazuri sau un profesor este depistat cu Covid-19.

Acesta a precizat că toate scenariile se vor regăsi în ordinul comun Ministerul Educaţiei-Ministerul Sănătăţii, care urmează să fie elaborat pe 3 septembrie, atunci când situația epidemiologică din România va fi destul de clară.

Sorin Cîmpeanu a explicat cum vor sta lucurile și în cazul în care situația pandemiei din țara noastră se va înăspri până pe 13 septembrie, în cazul în care vor apărea cazuri de Covid în clase cursurile vor continua după modelul francez, potrivit căruia doar elevii vaccinați vor merge la școală în format fizic.

“Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește dinc e în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați.

Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție.”, a spus Ministrul.

Citeste si:// SUBIECTE BAC 2021 română, sesiunea de toamnă// Barem de corectare conform edu.ro. Află dacă ai făcut corect subiectele