Ce se va întâmpla cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva? Nelu Tătaru, mesaj pentru credincioși: "Nu va fi ca în ceilalţi ani"

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 feb 2021, 05:40
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, precizări despre pelerinajul Sfintei Parascheva
Sursa: Captură Stirile KANAL D

Pandemia de coronavirus a dus la anularea foarte multor evenimente la care ar fi trebuit să participe un număr mare de persoane. Ce se va întâmpla cu pelerinajul de la Sfânta Parascheva?

În fiecare an, pelerinajul Sfintei Parascheva din Iaşi reunește o mulțime de credincioși. Oameni din toate colțurile țării vin pentru a se ruga, sperând că Sfânta Parascheva le va asculta rugăciunile și că astfel vor reuși să scape de cele mai apăsătoare probleme.

Ce spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre pelerinajul de la Sfânta Parascheva?  

Pentru că pelerinajul de la Sfânta Parascheva este un eveniment important pentru credincioși, mulți dintre ei s-au întrebat dacă anul acesta va mai avea loc în contextul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile din Iași nu au anunțat anularea pelerinajului de la Sfânta Parascheva, iar primarul Iașiului, Mihai Chirică, a precizat că autoritățile se vor pregăti pentru a-i primi pe pelerini așa cum se cuvine și pentru a se asigura că sănătatea acestora nu va fi pusă în pericol. Mai mult decât atât, primarul Iașiului a ținut să sublinieze că toate celelalte evenimente care în trecut erau organizate de Sărbătorile Iaşiului, în acest an vor fi anulate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Nu încurajăm pe nimeni să vină, dar nu dorim să fim descoperiţi dacă pelerinii ajung aici.

De aceea ne vom pregăti doar în acest context, să nu ne prindă pe picior greşit. De cel puţin două zile ajung tot mai multe grupuri de pelerini. Trebuie să ne aşteptăm la acest lucru. În România nu este interzisă libertatea de mişcare şi avem obligaţia de a-i primi aşa cum se cuvine pentru a nu-i pune în pericol şi să nu ne punem în pericol nici pe noi. Celelalte evenimente (n.r
de Sărbătorile Iaşiului) nu se vor mai ţine.", 
a spus primarul Iașiului, Mihai Chirică, potrivit stirileprotv.ro.

Referitor la acest subiect, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a atras atenția că pelerinajul de la Sfânta Parascheva nu se va mai desfășura după regulile din alți ani, ci că vor fi luate măsurile necesare astfel încât să fie prevenită îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

"Fiecare activitate este reglementată de anumite norme şi trebuie să le respectăm.

La începutul acestei pandemii spuneam că nu vom avea un an normal ca în ceilalţi ani. Nu am avut sărbători pascale la fel ca în ceilalţi ani, nu am avut Rusalii, nu am avut concedii, nu am avut început de an şcolar. Deci nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani. Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital.
Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital. Acolo avem nişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci putem şi noi, ca sistem medical, să respirăm. Dăm aceleaşi sfaturi pe care le dăm de la începutul acestei pandemii. Portul măştii, distanţare, dezinfectant şi, în acelaşi timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Evităm acele locuri în măsura în care putem să păstrăm nişte precauţii. Nu neapărat trebuie să ne gândim la un număr mare. Cei care vin şi trebuie să respecte nişte precauţii. Vrem nu vrem, suntem în timp de pandemie, vrem nu vrem sunt Sărbătorile Iaşiului, dar va trebui să le adaptăm contextului pe care îl trăim noi astăzi.", 
a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.