După ce au analizat riscurile legate de întoarcerea elevilor la școală în contextul pandemiei de coronavirus, reprezentanții autorităților au decis ca unitățile de învățământ să rămână în continuare închise până la toamnă.
Situația elevilor va fi încheiată doar cu două note sau calificative, se renunță la teze, iar examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi susținute în continuare, dar după un calendar special.
Ce se va întâmpla cu școlile dacă în toamnă vine un al doilea val de coronavirus?
Deși pentru moment s-a luat decizia ca școlile să rămână închise pentru a asigura protecția elevilor și profesorilor, au existat și voci care au adus în discuție posibilitatea ca în toamnă să apară un al doilea val de infectări cu coronavirus.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Raed Arafat, anunț despre relaxarea măsurilor: "S-ar putea să nu mai fie 15 mai" Care este explicația?
Specialiștii se așteaptă la un astfel de scenariu, motiv pentru care nu sunt puțini cei care s-au întrebat ce se va întâmpla cu anul școlar într-o astfel de situație.
Premierul Ludovic Orban a clarificat acest aspect.
"Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar. Astăzi, după o analiză extrem de aprofundată, pentru că au fost foarte multe voci care au cerut redeschiderea şcolilor, am luat această decizie de a menţine suspendate cursurile şi de a relua şcoala în toamnă. Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim plan. În ceea ce priveşte cunoştinţele se poate stabili un mecanism prin care acestea să ajungă la elevi. Evident, ne propunem clar să închidem anul şcolar şi ne propunem ca examenul de evaluare, de Bacalaureat să fie luate, astfel încât să permitem elevilor din clasa a VIII-a, din clasa a XII-a să continue şcoala pe treapta care urmează în procesul educaţional", a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.
Citeste si: Alertă medicală privind coronavirusul în Marea Britanie: Descoperirea care schimbă totul!