Ce se va întâmpla cu Simona Halep dacă nu i se reduc cei 4 ani de suspendare: „Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”

Author: Diana Ghita

Simona Halep crede că sfârșitul carierei sale se apropie

Sursa: Facebook Simona Halep

În vederea cazului de dopaj, Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani, iar aceasta se străduiește din răsputeri să reducă durata sancțiunii.

Cazul Simonei Halep va fi analizat la începutul anului viitor, în perioada 7-9 februarie, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar întreaga ei carieră depinde de hotărârea pe care o vor lua judecătorii.

Simona Halep se gândește la finalul carierei sale

Celebra tenismenă se gândește, deja, la sfârșitul activității sale sportive, dacă suspendarea va rămâne la durata stabilită inițial, mai exact de 4 ani.

Dacă nu va fi redusă perioada suspendării, aceasta va expira la data de 6 octombrie 2026, când Simona va avea vârsta de 35 de ani. Dacă va trece atât de mult timp fără să activeze, aceasta este de părere că nu va mai putea juca.

„Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca.

Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal”, 
a explicat Simona Halep, pentru Euronews.

Citește și: Simona Halep s-ar fi mutat definitiv din România! Cu cât și-a vândut vila din Snagov

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Simona Halep îi aduce reproșuri antrenorului ei

Fosta lideră WTA este și în prezent afectată de pedeapsa pe care a primit-o pe nedrept, pentru faptul că s-ar fi dopat, iar aceasta neagă în continuare ceea ce au arătat analizele.

„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simţit foarte dureros, plin de emoţii. A fost un şoc pentru mine când am primit scrisoarea că la proba mea de urină, doar la proba mea de urină rezultatul a ieşit pozitiv.

Ştiu că nu am greşit cu nimic şi ştiu că sunt curată”,  a mai declarat sportiva.

Aceasta nu este dezamăgită doar de nedreptatea care i s-a făcut, ci și de faptul că antrenorul ei, o persoană cheie în acest caz, nu a ieșit la timp pentru a o apăra pe Simona, când avea cea mai mare nevoie.

„Într-adevăr, a ieșit public (n.r.

Patrick Mouratoglou). Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată”,  a mărturisit tenismena, conform sursei citate.

Citește și: Cine i-a luat apărarea Simonei Halep în plin scandal de dopaj ”Această decizie trebuie să fie susținută de dovezi”. Reacția vine după mesajul postat de Serena Williams