Ce SECRETE dezvaluie pantofii despre personalitatea purtatorului?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 15:00

Un studiu efectuat de Universitatea din Kansas a descoperit ca pantofii dezvaluie ce tip de personalitate are purtatorul.

Astfel, pantofii spun multe despre varsta, sexul, venitul, dar si despre orientarea politica a posesorului. Rezultatele studiului au fost confirmate si de revista Medical Daily care a concluzionat ca o pereche de pantofi reprezinta o fereastra catre personalitatea unui individ. Mai mult de 60 de studenti au studiat circa 208 fotografii reprezentand perechi de pantofi.

La final au fost rugati sa spuna ce cred despre posesorii acestora. Mai precis, sa ghiceasca varsta, sexul, statutul social, dar si personalitatea purtatorilor.
Studentii au fost rugati sa spuna daca acestia sunt extrovertiti sau introvertiti, conservatori sau liberali, stabili sau instabili emotional, dar si daca sunt optimisti, deschisi sau, din contra, pesimisti. La final, dupa publicarea rezultatelor, specialistii au sustinut ca intr-adevar, pantofii ofera o informatie minora, dar foarte folositoare despre posesorul acestora.

Potrivit cercetatorilor, femeile care obisnuiesc sa poarte pantofi cu tocurile inalte, aparent incomozi, sunt persoane calme. Cei care aleg pantofii viu colorati sunt extrovertiti, iar cei care prefera incaltaminte comoda si practica cum ar fi tenisii sau adidasii, sunt persoane agreabile.
Pantofii sau botinele care acopera glezna sugereaza o personalitate agresiva. Pantofii foarte scumpi sau de lux sunt preferati de oamenii care vor cu precadere sa-si arate statutul social. Cei care se ingrijesc ca niciun firicel de praf sa nu se atinga de pantofi sunt mai degraba anxiosi si nesiguri pe relatiile lor, in timp ce pantofii cu aspect neingrijit denota o personalitate boema si libera in gandire.

 

Taguri: