Ce semnificație are litera Z de pe tancurile rusești

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 10 dec 2022, 08:40

Tancuri rusești cu litera Z

Sursa: radioimpuls.ro

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, cu toții am putut observa tancurile armatei ruse cu însemnele "Z" pe ele.

Semnificația literei "Z", care este afișată pe tancurile armatei ruse, ar putea fi multiplă.

Mai multe voci susțin că, în principal, este un semn pentru ca tancurile ruse să nu se atace între ele. 

„Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz „Z”, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a transmis pe Twitter Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra.

Ce semnificație are litera Z de pe tancurile rusești

Litera Z ar fi folosită de către ruși și pentru a-și arăta susținerea pentru liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a decis invadarea Ucrainei.

Svetlana Horkina, fosta mare gimnastă rusă, multiplă campioană mondială și olimpică și o susținătoare a lui Vladimir Putin, a folosit, recent, de mai multe ori acest simbol, despre care spune că reprezintă un simbol pentru cei care nu se tem să recunoască faptul că sunt ruşi, relatează adevarul.ro.

Horkina e colonel în armata rusă, este membru al partidului Rusia Unită, a fost parlamentar și este căsătorită cu un fost ofiţer al Serviciului de Securitate, notează sursa citată. Multă vreme s-a crezut și că a fost amanta lui Vladimir Putin.

În principal semnul ar fi unul de recunoaștere, dar ar arăta și susținere pentru războiul pe care Putin îl duce în Ucraina. „Ar putea fi un semnal pentru propriile aeronave, pentru ca să nu fie bombardate”, a spus Ruslan Leviev de la Conflict Intelligence Team.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Diferența dintre bomba atomică și bomba nucleară! Care dintre cele două e mai puternică

O maternitate din Mariupol, bombardată! 

Ucrainenii acuză că o maternitate din Mariupol a fost bombardată de către armata rusă chiar în timpul în care fusese agreată o încetare a focului pentru evacuarea civililor.

Un prim bilanț ucrainean vorbea de 17 răniți în atacul asupra maternității din Mariupol. Imagini cu femei gravide rănite au circulat pe rețelele de socializare.

Aproximativ 17 persoane au fost rănite în atacul asupra maternității din Mariupol, a declarat guvernatorul regiunii Donețk din Ucraina, Pavlo Kyrylenko, după atac.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunța, imediat după atac, că mai mulți copii se află sub dărâmături și a făcut din nou apel la închiderea cerului deasupra Ucrainei.

”Atrocitate! Cât timp va mai fi lumea un complice ignorând teroarea? Închideți cerul chiar acum! Opriți crimele! Aveți putere, dar se pare că vă pierdeți umanitatea”, a scris Zelenski pe Twitter.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 15 de război. Kamala Harris vrea ca Rusia să fie anchetată pentru felul în care a acționat în Ucraina