Ziua Armatei Române este sărbătorită în fiecare an pe data de 25 octombrie și amintește de un eveniment istoric cu o mare importanță pentru români. Iată care este, de fapt, semnificația acestei zile și când a fost introdusă această sărbătoare.
Pe 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române
Românii sărbătoresc în fiecare an, pe data de 25 octombrie, Ziua Armatei Române.
Cu ocazia aceste sărbători, anual este arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare. Mai mult, este ridicat Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale, iar în garnizoanele din țară, teatrele de operațiuni şi în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării au loc ceremonii militare şi activități comemorative.
De Ziua Armatei Române, militarii din teatrele de operațiuni obișnuiesc să organizeze activități culturale şi sportive, iar în majoritatea cazurilor sunt invitați și reprezentanți ai statelor partenere.
Ziua Armatei Române, sărbătorită pe data de 25 octombrie, reprezintă un moment în care sunt rememorate și omagiate faptele de arme ale înaintașilor, dar și eforturile și sacrificiul lor pentru independența și suveranitatea României. În semn de respect, se depun coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București, dar și la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-al Doilea Război Mondial.
Mai mult, în anii ce au trecut au mai avut loc ceremonii și la Sinaia sau Carei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
În anii trecuți, din cauza pandemiei de coronavirus, Ziua Armatei Române a fost sărbătorită într-un format restrâns și asta pentru a respecta regulile de igienă și de distanțare socială.
Ce semnificație are Ziua Armatei Române?
Ziua Armatei Române, sărbătorită pe 25 octombrie, amintește de un eveniment istoric foarte important. Mai exact, pe data de 25 octombrie 1944 a avut loc eliberarea teritoriului României de sub ocupaţie străină, mai exact eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă, în urma câștigării Bătăliei de la Carei. La acel moment au fost eliberate orașele Careii Mari şi Satu Mare. Pentru a elibera aceste teritorii, 525 702 militari români au luptat, iar dintre aceștia 58 330 au fost uciși, răniți sau dați dispăruți, potrivit mae.ro.
Astfel, ziua de 25 octombrie este una foarte importantă pentru români, aceștia sărbătorindu-și armata, dar și faptele de vitejie ale militarilor români.