Ce servicii de mentenanta trebuie sa ofere o companie de ascensoare?

Author: B.M.
Actualizat: 05 sep 2020, 17:00

Ascensorul este una dintre cele mai importante dotari ale unei cladiri in care locuiesc sau lucreaza oameni, iar buna functionare a acestuia nu ar trebui sa fie niciodata pusa sub semnul intrebarii.

Totusi, fiecare ascensor are nevoie, macar o data pe an, de o revizie efectuata de o firma de specialitate, prin care expertii sa se asigure ca asigure ca echipamentele functioneaza corespunzator. Chiar si in situatia in care totul pare sa fie in regula, pot aparea oricand probleme neprevazute. Astfel, devine esentiala colaborarea cu o companie de ascensoare, care poate sa asigure serviciile necesare functionarii fara probleme a liftului.

Monitorizare de la distanta a ascensorului

Sistemul de monitorizare de la distanta a ascensorului functioneaza asemanator sistemelor de alarma, care, odata activate, vor anunta firma de securitate ca exista o problema. In cazul in care apar incidente la nivelul unui ascensor, prin intermediul sistemului de monitorizare de la distanta, compania de ascensoare va primi un anunt si va putea fi contactata prin SMS sau telefon chiar din cabina liftului. Acelasi sistem permite monitorizarea atenta a modului de functionare a ascensorului, in asa fel incat sa se poata face o analiza a impactului pe care traficul si fluctuatiile sale il au. Acest sistem de monitorizare poate fi utilizat si in cazul liftului hidraulic de la mpifma.ro.

Servicii complete de curatare a cabinei

Companiile de ascensoare pot asigura si igienizarea corespunzatoare a acestora, serviciile oferite cuprinzand, in general, curatarea peretilor, a pardoselii si tavanului, aspirarea pragurilor, dezinfectarea butoanelor, stergerea corpurilor de iluminat, aerisire si odorizare. Fiind un spatiu destul de restrans si frecventat de foarte multi oameni, ascensorul poate sa se transforme foarte usor intr-un mediu neigienic si chiar periculos pentru sanatatea celor ce il utilizeaza. Tocmai de aceea, serviciile de curatare trebuie sa fie cat mai complexe si bine puse in practica. Mai ales in cazul ascensoarelor ce fac parte din cladiri de birouri, unde traficul este unul intens, curatarea cabinelor trebuie sa se faca la cele mai inalte standarde, pentru a se evita orice risc.

Mentenanta periodica preventiva

Majoritatea reprezentantilor blocurilor de locuinte apeleaza la servicii de mentenanta si revizii ale ascensoarelor doar o data pe an. Contractarea unei companii specializate in astfel de servicii va asigura un nivel mult mai ridicat al sigurantei, intrucat exista pachete de servicii care implica revizii lunare, verificari amanuntite, lucrari care pot identifica din timp eventualele probleme ce pot aparea in timpul functionarii ascensorului. Fiind specializate in astfel de servicii, companiile se pot adapta cu usurinta particularitatilor oricarui ascensor. La fel ca in situatia curateniei, si problema mentenantei periodice este mai pregnanta in cazul ascensoarelor supuse unui trafic intens, precum cele din cladirile de birouri.

Dispecerat deschis 24/7 pentru urgente

Sigur ca ascensorul nu poate sa functioneze dupa un program fix, ci este necesar sa fie disponibil la orice ora din zi, pentru cei ce l-ar putea utiliza. Dar un lift care este utilizat reprezinta un lift la care pot aparea probleme. Tocmai de aceea, companiile de ascensoare care ofera servicii specializate, pun la dispozitie si un dispecerat deschis non-stop, pentru situatiile de urgenta. Acest mod de functionare asigura avantajul de a avea oricand la dispozitie o echipa de interventie, gata sa preia cazurile ce ar putea sa apara. Totodata, prin intermediul dispeceratului, companiile asigura asistenta in timp real si pot oferi indicatii pretioase, in situatii critice.

Buna functionare a ascensorului trebuie sa fie un obiectiv de importanta majora in administrarea oricarei cladiri, iar apelarea la servicii specializate nu poate fi decat o idee buna. Companiile de ascensoare asigura servicii de monitorizare, mentenanta, curatenie si interventie in caz de urgenta, adica tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile sa functioneze fara niciun fel de probleme de siguranta.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.