Ce simptome are hernia de disc, afectiunea pe care o are Lidia Buble

Autor: Al Issa Sara
Actualizat: 05 aug 2022, 23:50

Henia de disc este o afecțiune la nivelul coloanei ce provoacă dureri insuportabile.

Lidia Buble a fost diagnosticată cu hernie de disc, după întoarcerea din Asia. 

Ce este hernia de disc 

Hernia de disc este o afecțiune la nivelul coloanei. Mai exact, reprezintă niște leziuni ce pot provoca deplasarea discurilor intervertebrale.

Citeste si: FOTO Cuplu surpriză în showbiz! EL este noul iubit al Lidiei Buble! Uite cum arată bărbatul care i-a sucit mințile

Această afecțiune se întâmplă odată cu înaintarea in vârstă și poate apărea în momentul în care ne răsucim sau ne aplecăm după un obiect. Ridicarea de greutăți poate provoca o încordare în partea inferioară a spatelui, ceea ce poate aduce la alunecarea unui disc și producerea unor dureri insuportabile.

Persoanele ce lucrează în medii ce solicită ridicarea unor greutăți, au un risc crescut de a dezvolta hernie de disc.

De asemenea, persoanele supraponderale sunt și ele cu un risc ridicat de dezvoltare, deoarece discurile lor trebuie să suporte o greutate suplimentară.

În general, un stil de viață sedentar și mușchi ce nu sunt lucrați pot contribuii la dezvoltarea acestei afecțiuni. Alte cauze ce ar putea aduce la apariția herniei de disc sunt: fumatul, statul mult timp într-un loc, efort fizic exagerat, dar și multe altele.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care sunt simptomele herniei de disc

Există mai multe tipuri de hernie de disc, iar simptomele diferă de la pacient la pacient și de la tipul de hernie cu care acesta este diagnosticat. Aceasta poate apărea în orice parte a coloanei vertebrale, de la gât până la partea inferioară a spatelui.

Citeste si: E INCREDIBIL, dar functioneaza: daca strangi degetul aratator, scapi de durerile de dinti! Ce se intampla daca strangi celalalte degete

Durerea diferă de asemenea, de la un caz la altul iar aceasta poate crește rapid de-a lungul fibrelor nervoase.

În cazul herniilor, durerea se prezintă intens la nivelul umerilor, a gâtului și nu este continuă,  durere în timpul mișcărilor bruște, spasme ale musculaturii ce se accentuează când se râde, tușește sau când se strănută.

Durerea de obicei se agravează noaptea, după ce se stă mult în picioare sau la mers pe distanțe scurte de timp.

De asemenea, cei afectați pot simți furnicături sau dureri în zona afectată.

Diagnosticarea se face în urma în urma unei examinări clinice cum ar fi RMN-ul sau tomografiile. Specialiști recomandă a se merge la control pentru a putea trata din timp această afecțiune.

Lidia Buble are probleme de sănătate după aventura din Asia 

Lidia Buble le-a mărturisit fanilor că s-a ales cu probleme serioase de sănătate, după aventura din Asia.

În urma unui control făcut la întoarcerea în țară, vedeta a constatat că suferă de hernie de disc.  „Doamneeeee, multzaaaam! Pentru mine, a fost cea mai grea zi de până acum.  Să strângi 25 de oameni care să stea după tine 2 ore ca să faci o probă? Cum a fost? Nu greu, FOOOOOARTE GREU. aproape IM-PO-SI-BIL.

Cum a fost să cărăm 200 kg de vase pe un cărucior fără margini și pe un drum în pantă? Am simțit că se rupe mijlocul meu și brațele simțeam cum se desprind ușor din umeri iar când am ajuns în România, după un consult la medic, am aflat că m-am ales și cu o frumoasă HERNIE DE DISC”, scria artista pe Instagram. 

 

 

Taguri: