Ce soluție a găsit Guvernul pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta după 70 de ani: „Primești puncte în plus de pensie”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 feb 2022, 12:16

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu

Sursa: Facebook Dan Vîlceanu

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a găsit o soluție pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta de 70 de ani.

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a găsit o metodă prin care să-i încurajeze pe români să lucreze până la 70 de ani.

Soluția găsită de Guvern pentru a convinge românii să lucreze până la 70 de ani

Ministrul Fondurilor Europene a declarat că românii care vor să muncească şi după 65 de ani vor primi pentru fiecare an lucrat puncte în plus la pensie.

„Pentru fiecare an pe care îl stai în câmpul muncii, peste 65 de ani, primești puncte în plus de pensie și atunci ai toată motivația să rămâi. Această lege este noua lege a pensiilor la care lucrează domnul Budăi.

Citeste si: Cum poți dovedi câți ani de activitate ai în câmpul muncii. Iată datele necesare

Trebuie să te uiți la fiecare persoană, poate mai sunt persoane care nu pot să mai muncească până la 70 de ani, dar poate sunt altele care pot să muncească și își

doresc să muncească până la 70 de ani. Nu trebuie să îl oprești să facă lucrul acesta și trebuie să îi dai posibilitatea să facă asta. Va avea un plus la pensie, pentru că pe fiecare an pe care îl muncește va avea o contribuție în plus la sistem și atunci când va ieși la pensie va beneficia de o pensie mai mare”
, a declarat Dan Vîlceanu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dacă vorbim despre o altă creștere a pensiilor, Dan Vîlceanu spune că acest lucru va fi posibil doar dacă bugetul României o va permite.

„Dacă bugetul României va permite și Ministerul Finanțelor găsește resurse, noi susținem”, a mai declarat ministrul Dan Vîlceanu.

Citeste si: Un nou tip de pensie apare în România. Cine sunt românii care vor beneficia de acest venit

„Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar.(..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vin din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a declarat și Florin Cîțu, liderul PNL.