Ce soluții ar putea fi găsite pentru încheierea războiului din Ucraina. Florin Cîțu s-a consultat cu premierul Finlandei în vederea unui plan: „Ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 feb 2023, 02:35

Ce soluții ar putea fi găsite pentru încheierea războiului din Ucraina. Florin Cîțu s-a consultat cu premierul Finlandei în vederea unui plan: „Ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat”

Sursa: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu a fost în vizită la Helsinki, unde a vorbit cu premierul Finlandei, Sanna Marin, despre necesitatea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, care ar putea duce la încheierea războiului.

Florin Cîțu și premierul Finlandei, Sanna Marin, au vorbit despre necesitatea unor sancţiuni mai dure şi un blocaj comercial total împotriva Rusiei, pentru a duce la o posibilă încheiere a războiului. Cei doi oficiali au vorbit în timpul unei vizite făcute de Florin Cîțu la Helsinki.

Florin Cîțu a vorbit cu premierul Finlandei, Sanna Marin, despre metodele prin care pot duce la încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

„România susţine aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO. O discuţie foarte bună cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin. Am discutat despre situaţia din Ucraina, despre necesitatea unor sancţiuni mai dure şi o blocadă comercială totală împotriva Rusiei. Acestea vor ajuta la încheierea războiului mai devreme”, a transmis președintele Senatului, Florin Cîțu, pe Facebook.

Citeste si: După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

„Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat. Trebuie să ne asigurăm că Uniunea Europeană va deveni independentă de Rusia prin toate mijloacele posibile. De asemenea, eforturile Uniunii Europene ar trebui să se concentreze asupra planului de reconstrucţie a Ucrainei”, a mai transmis Florin Cîţu.

Președintele Senatului a subliniat, în timpul întâlnirii de la Helsinki, „numeroasele oportunităţi ale legăturilor economice dintre Finlanda şi România, mai ales în privinţa inovării tehnologice”, conform Agerpres, citat de digi24.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Rusia și China au făcut exerciții militare comune în timpul vizitei lui Joe Biden în Japonia

Florin Cîțu a făcut, ieri, o vizită de lucru la Helsinki, unde a discutat cu președintele Parlamentului finlandez şi reprezentanţi ai conducerii partidelor parlamentare, cu prim-ministrul Finlandei, precum şi cu reprezentanți ai executivului.

Volodimir Zelenski: „Furnizarea de arme grele Ucrainei este cea mai bună investiție”

Volodimir Zelenski a transmis, ieri, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a mulțumit tuturor partenerilor pentru ajutor, și în care a precizat că oferirea de arme Ucrainei este cea mai bună decizie pentru prevenirea atacurilor Rusiei.

„Sunt recunoscător tuturor partenerilor din Ucraina care ne ajută. Dar subliniez încă o dată și încă o dată: cu cât durează mai mult acest război, cu atât mai mare va fi prețul protejării libertății nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreaga lume liberă.

Prin urmare, furnizarea de arme grele Ucrainei- MLRS, tancuri, arme antinavă și alte arme- este cea mai bună investiție în menținerea stabilității în lume și în prevenirea multor crize grave pe care Rusia încă le plănuiește sau le-a provocat deja”, a transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.