Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, într-o singură zi: „Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 oct 2023, 07:20

Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, într-o singură zi

Sursa: Facebook Gabi Visinescu

Într-o singură zi, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava a „încasat” 21 de șpăgi. Sumele pe care le primea se încadrau între 50-200 de lei.

Pe lângă banii pe care îi primea medicul, aceasta se mai bucura și de anumite cadouri. Surse din anchetă declară că femeia nu cerea explicit bani, ci dădea de înțeles pacienților că nu vor primi la timp tratamentul pentru problema pe care o au. 

Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava

În data de 13 decembrie 2022, șefa secției de Oncologie din Spitalul Suceava încasa mită de la pacienții bolnavi de cancer.

Pe lângă asta, un pacient i-a dat și o sacoșă cu miere și cașcaval. În rest, plicuri cu sume de bani, cadouri, dar și bani dați direct în mâinile medicului. În doar 48 de secunde, doi pacienți i-au dat 200 de lei, astfel că femeia a plecat acasă cu peste 1.200 de lei, plicuri pline de bani și produse alimentare. 

Citește și: Un medic din Suceava, cu un salariu de 5.000 de euro, a cerut unui pacient șpagă dublă, pentru că suferea de două tipuri de cancer. Un alt pacient a murit, deoarece nu a dat mita suficient de repede

„Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit. Eu aşa simt şi asta i-am spus-o şi ei. Nu aveţi o abordare corectă faţă de pacient şi nu e ok ceea ce faceţi. "Nu iţi place, du-te". Aşa am fost luat. Nu am vrut eu să dau şpagă, pentru că dând şpagă ce faci? Te duci, te bagi în faţa altora”, a declarat Alin Victor, aparţinător.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Plata” avea loc în biroul pentru consultțaii din zona ambulatoriului din interiorul Secției de Oncologie. „Este cât se poate de neetic, imoral, ca un medic să îi pretindă unui asemenea pacient sau să îi pretindă indirect. Practic trebuie să-l refuze. Sunt situaţii în care oamenii, neavând bani, nu se duc la medic. Întârzie”, a declarat Vasile Barbu, de la Asociaţia Bolnavilor de Cancer.

Unii dintre pacienți și colegi îi iau apărarea șefei Secției de Oncologie din Spitalul Suceava

„Nu ne-a perceput niciodată nimic, a vorbit foarte frumos de fiecare dată când am venit, nu a ținut lumea la rând, să-și bată joc, să treacă alții peste rând. Doamna doctor muncește foarte mult, chiar se implică”, a mai declarat un aparținător. 

Citește și: Incredibil! Cum a cerut șpagă o doctoriță de la o gravidă aflată pe masa de operație: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă mă trezesc paralizată”

„O să facem periodic, anual, acum trebuie să o facem din nou, să întrunim întregul personal. Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații, astfel încât fiecare dintre noi să înțelegem că aceste practici nu sunt agreate de conducere și dacă vor apărea toleranță va fi zero din partea spitalului”, a declarat Alexandru Calacea, manager SJU Suceava.

Anca Dumitrovici a luat aproape cinci mii de euro pe lună din șpăgi, atât de la Spitalul Suceava cât și din alte două clinici la care lucra.

Medicul se află acum în arest la domiciliu pentru următoarele 24 de zile. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?