Ce sporturi practică celebritățile azi?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 04 iul 2024, 10:27

Răspunsul la această întrebare nu este unul neapărat simplu, dar nici imposibil de dat.

Trebuie să spunem în primul rând că există prea multe celebrități din diverse domenii încât să putem spera la o listă exhaustivă. Dacă ești interesat sau interesată de o anumită persoană, cel mai indicat este să cercetezi biografia celebrității în cauză. Putem totuși să vă dăm câteva linii generale.

Scopul e mai important decât mijloacele

Majoritatea celebrităților nu se rezumă la un sport anume, ci se antrenează într-un anumit fel în funcție de scopul pe care îl au. Bineînțeles că nu poate lipsi fitnessul și mersul la sală, de cele mai multe ori sub ghidajul atent al unui trainer personal. Acesta le indică nu doar ce fel de exerciții să facă, ci și cum să-și programeze antrenamentele săptămânale și alimentația astfel încât să ajungă la rezultatul dorit într-o perioadă exactă. Hidratarea, somnul, suplimentele și starea mentală sunt alte câteva aspecte de care trainerul lor personal se îngrijește. Acesta este de cele mai multe ori angajat pentru un timp limitat și ajută celebritățile să se pregătească pentru un anumit proiect.

Așadar, metoda cea mai des întâlnită printre oamenii faimoși nu este neapărat și cea care se potrivește vieții noastre de zi cu zi. Însă, dacă plănuiești să te inspiri puțin din metoda celebrităților, poți începe prin a căuta pantofi de fitness și de sală pentru bărbați în magazinul Sportano.ro și să alegi de echipament și accesorii demne chiar de Hollywood.

Opțiuni fiabile

Pe lângă antrenamentele indoor deja menționate, multe celebrități aleg înnotul și jogging-ul ca sporturi preferate pentru a se menține în formă. Un mare avantaj al acestora este faptul că pot fi practicate oriunde și cu destul de puține resurse, deci idolii noștri își pot păstra rutina indiferent dacă sunt plecați prin țări străine la filmări ori în jurul lumii cu vreun turneu.

În plus, e deja știut că aceste două forme de activitate fizică solicită destul de multe grupe de mușchi încât să poată întreține un corp sănătos fără prea multe alte bătăi de cap. Susțin și inima, precum și eliberarea constantă de endorfine, deci nu e de mirare că atât de multe persoane faimoase le aleg.

Extrem, dar nu obligatoriu

Există și o seamă de sporturi extreme precum săriturile cu parașuta, raliul auto și surful la care câteva se dedau câteva personalități, precum și binecunoscutul ski. Pe lângă riscurile evidente, aceste sporturi presupun și investiții destul de mari, așa că pentru noi ele sunt rezervate adevăraților pasionați, pe care nu acest articol îi va convinge. Spunem doar că, dacă se ivește posibilitatea, din partea noastră considerăm că oricare dintre ele merită încercat.

Ultimul și poate cel mai nișat sport al celebrităților este trekking-ul. Mersul pe munte ori pe rute special gândite nu este deloc străin de lumea VIP-urilor. Deși nu practicată la fel de des precum celelalte, acestă activitate e îndrăgită de toți cei care doresc să se mențină în formă, atât fizic cât mai ales psihic. E adevărat, datorită faimei lor celebritățile trebuie să fie mai atente înainte de a plănui o asemenea aventură, dar cu suficiente resurse și răbdare reușesc și ele să se plimbe pe cărările faimoase ale planetei fără să fie agasate în permanență de fani.