Ce spun cercetătorii despre virusul Langya din China. Aceștia cer supravegherea atentă a acestuia

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 aug 2022, 23:02

Ce spun cercetătorii despre virusul Langya din China

Sursa: Istock

Virusul Langya este un nou virus de origine animală și care a fost descoperit în China. Deși nu se știu foarte multe lucruri despre el, oamenii de știință susțin că acesta ar trebui ținut sub control cu mare atenție.

Virusul Langya, virus de origine animală și descoperit în China, îi ține pe jar pe oamenii de știință din China. Aceștia susțin că nu va provoca o nouă pendemie, dar oamenii trebuie să fie vigilenți.

Virusul Langya încă reprezintă un mister

Virusul Langya demonstrează, din nou, cât de ușor se pot transmite virusurile animale la oameni. Agenții patogeni sunt de părere că acesta reprezintă doar vârful iceberg-ului și subliniază cât este de important ca virusul să fie monitorizat.

În China, deja peste 30 de persoane au fost infectate cu virusul Langya, iar acesta face parte din aceeași familie cu două virusuri mortale: Hendra și Nipah. Cel puțin pentru moment, nu se știe exact dacă virusul se poate transmite de la om la om sau doar de la animal la om.

„Subestimăm enorm numărul acestor cazuri în lume, dar acesta (virusul Langya) este doar vârful iceberg-ului”, a declarat Leo Poon, profesor la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong.

Săptămâna trecută, a fost publicată prima cercetare științifică în ceea ce privește virusul Langya în New England Journal of Medicine.

Linfa Wang, expert în boli infecțioase, a spus, într-un interviu acordat pentru CNN, că patogenii sunt o problemă cât se poate de reală, iar aceste cazuri „se întâmplă mai des decât credeam sau decât știm. este absolut necesar să fie supravegheat atent, transparent, iar la nivel internațional să existe o colaborare”.

Citeste si: Vești bune pentru omenire! Cercetătorii ar fi creat un vaccin împotriva cancerului, cu un mare potențial

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La nivel planetar, aproximativ 70% din bolile infecțioase ar fi fost transmise de la animale la oameni.

„Riscul de infecție este destul de larg răspândit. Acest lucru este important, astfel încât să nu fim luați pe nepregătite de următoarea pandemie, atunci când – nu dacă – va veni”, a spus Malik Peiris, de la Universitatea din Hong Kong, conform digi24.ro.

Simptomele infectării cu virusul  Langya  nu sunt ieșite din comun

Simptomele specifice infectării cu virusul Langya sunt: oboseala, febra, durerile musculare, pierderea poftei de mâncare și tusea. De asemenea, persoanele care au fost infectate s-au confruntat și cu anomalii ale celulelor sanguine.

Experții în boli infecțioase au declarat că bolile se transmit foarte ușor de la animale la oameni  din cauza faptului că natura este distrusă și din cauza faptului că planeta se confruntă cu încălzirea globală.

Citeste si: Vaccinul dezvoltat de Pfizei/BioNTech împotriva subvariantelor Omicron ar putea fi aprobat peste câteva săptămâni

Pentru prima dată, acest virus a fost detectat în anul 2018, în zonele de nord-est din Henan și din Shandong. Cu toate acestea, în mod oficial, noul virus a fost confirmat de oamenii de știință în urmă cu o săptămână.

 

Taguri: