Ce spun nutriționiștii despre porumbul și despre gogoșile de pe plajele din România. La ce riscuri te expui, dacă le consumi

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 mai 2023, 05:35

Nutriționiștii au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește porumbul și despre gogoșile care se vând pe plajele din România. Acestea sunt gustările principale care se consumă pe plajă, însă nu se știe și cât sunt de dăunătoare.

Porumbul și gogoșile sunt gustările vândute pe plajele din România și a devenit tradiție ca, cel puțin odată în timpul sejurului, să mănânci unul dintre aceste alimente pe plajă.

Ce spun nutriționiștii despre porumbul și gogoșile de pe plaje?

Vânzătorii ambulanți fac bani frumoși de pe urma gogoșilor și a porumbului pe care le vând pe plajele din România.

În cazul în care porumbul pe care îl consumi este în cantități mari sau în cazul în care acesta nu este gătit așa cum ar trebui, risti să te confrunți cu pelagra. Pelagra reprezintă o deficiență de vitamine, mai ales de niacină în corpul uman.

Mai mult decât, porumbul are deficit de aminoacizi (triptofan și lizină) care ajută organismul să se protejeze de peleagră. În cazul în care porombul stă mult prea mult în soare, mai ales că temperaturile de anul acesta sunt de-a dreptul insuportabile, sau dacă nu este gătit așa cum ar trebui, problemele de sănătate își pot face resimțită prezența.

Persoanele care au diabet nu trebuie să mănânce porumb, deoarece nivelul din zahăr poate crește, deoarece conținutul de carbohidrați este ridicat.

Citeste si: Alimente permise în post. Ce să mănânci în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

[Sursa: Istock]

Conform specialiștilor, infecțiile cu care ne putem alege în urma consumului de gogoși sau de porumb pot duce la apariția hepatitei. Din cauza faptului că vânzătorii ambulanți își țin produsele în cutii de plastic, ore în șir prin soarele arzător, nu este de mirare că sănătatea noastră poate fi pusă în pericol, conform spynews.ro.

Produsele alimentare de pe litoral pun în pericol sănătatea clienților

Nu trece an fără ca ANPC să nu dea amenzi pentru nerespectarea normelor sanitare de către restaurantele sau magazinele de la mare.

Anul acesta, ANPC a găsit, până la finalul lunii iunie, aproximativ o jumătate de tonă de fructe de mare și de pește care a fost ținută în căldură. Marfa respectivă urma să fie distribuită restaurantelor, magazinelor și supermarket-urilor, deși aceasta nu era ținută în condiții sanitare optime.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au amendat societatea găsită vinovată cu suma de 10.000 de lei și au cerut ca marfa să fie distrusă, pentru a se asigura că nu va ajunge pe rafturile magazinelor sau în farfuriile clienților.

Citeste si: Cât este de sănătoasă apa îmbuteliată de pe rafturile magazinelor: „Ne putem trezi cu tot felul de boli”

Mai mult decât atât, președintele ANPC susține că, în cazul în care astfel de produse alimentare ar provoca probleme de sănătate celor care le-au consumat, trași la răspundere ar fi chiar operatorii economici care au vândut marfa, nu cei de la care s-a achiziționat prima dată, dacă aceasta era, deja, stricată, conform antena3.ro.