Ce spun polițiștii care i-au salvat viața bărbatului care și-a dat foc în Centrul Vechi „Am încercat să vorbim cât de mult” Bărbatul ar fi suferit o decepție în dragoste

Author: Diana Bostan
Actualizat: 02 oct 2023, 11:33

Polițiștii care i-au salvat viața bărbatului în vârstă de 45 de ani

Sursa: Captură Știrile ProTV/ Facebook

Scene dramatice pe străzile din centrul Capitalei. Un bărbat și-a dat foc în văzul trecătorilor, după ce ar fi suferit o decepție în dragoste.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost salvat în ultima clipă de către doi agenți de poliție. Cum au reușit aceștia să-l salveze?

Doi agenți de poliție au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Teribilul incident a avut loc pe un bulevard din Centrul Vechi al Capitalei, la ora 04:00 dimineața. Bărbatul și-a dat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune pe toată suprafața corpului.

Citește și: "Suntem morți pe interior" Primele declarații ale mirilor de la ''nunta groazei'' din Irak. Revan și Haneen sunt distruși de durere, după ce și-au pierdut rudele la propria nuntă

Doi agenți de poliție au observat scenele oribile și au sărit imediat în ajutorul victimei. Aceștia susțin că primul lor gând a fost să-l salveze. Aceștia au reușit să stingă flăcările cu un extinctor.

"Am încercat să vorbim cât de mult s-a putut cu dânsul pentru a-l ţine conştient. Cât timp lua colegul meu stingătorul de la autospecială, am observat mai multe persoane care aveau o geacă în mână. Am cerut geaca repede pentru a stinge incendiul", susține Felix Măruţă, agent de poliţie.

Citește și: Un bărbat și-a dat foc în centrul Capitalei: Bărbatul suferea din dragoste

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Bărbatul ar fi suferit de o decepție în dragoste, iar acest lucru l-ar fi pus la pământ. Bucăți din hainele incendiate ale bărbatului pot fi încă observate la locul incidentului.

Citește și: Raed Arafat subliniază importanța mesajelor RO-Alert: "Nu putem ignora informațiile de la Ministerul Apărării”

"Primul gând a fost să îl salvăm. După ce am reuşit să stingem incendiul am luat legătura şi cu trecătorii.

L-au observat pe acesta incendiindu-se şi au început să strige, să se agite", a declarat Radu Tismănaru, agent de poliţie.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost transportat la spital

Polițiștii au vorbit cu bărbatul pe tot parcursul intervenției pentru a-l menține conștient. După ce au reușit să stingă flăcările, polițiștii au chemat medicii, victima în vârstă de 45 de ani fiind transportată la spital.

Citește și: Incendiu puternic la mansarda a două blocuri din Craiova. Locatarii au devenit agresivi cu pompierii

Bărbatul a suferit arsuri pe o suprafață de 60%, fiind operat de urgență. Apropiații susțin că acesta ar fi suferit o decepție în dragoste, fiind și motivul pentru care a recurs la acest gest.

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești: Patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci au fost rănite

Psihologii susțin că tendința sinuciderilor au crescut după pandemie, iar dacă trecem printr-o despărțire, cel mai indicat ar fi să ne înconjurăm de oamenii care ne dau o stare de bine." Situaţiile extreme se preîntâmpină adresându-te unui specialist. Dacă nu, măcar confruntă-te cu ea, recunoaşte că ai acea problemă, şi du-te către cineva care te poate ajuta. De unii singuri nu ieşim din asemenea situaţii", a declarat Ovidiu Telegescu, psiholog, potrivit Observator.