Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Noi propunem o lună de solidaritate”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 21:55

Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Noi propunem o lună de solidaritate”

Sursa: Facebook

Alexandru Rafila este de părere că trebuie să fie instituită o carantină la nivel național timp de o lună, pentru a reduce numărul de infectări și de decese cauzate de virusul COVID-19.

Alexandru Rafila a precizat că avem nevoie de un lockdown în România pentru a reduce numărul de infectări și de decese cu virusul COVID-19.

„Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea!”  a spus Alexandru Rafila. Acesta a mai adăugat că propune o carantină la nivel naţional,  „dar una care să ţină cont de realităţi şi care să nu îngrozească lumea”.

Ce spune Alexandru Rafila despre un lockdown la nivel național

„Prin comportamentul general, putem să controlăm acest lucru, să avem mai puţine pagube sau putem să tergiversăm, să venim cu jumătăţi de măsură şi cu lipsă de asumare şi o să ne ducă în fruntea clasamentului în privinţa numărului de decese. Oamenii trebuie informaţi şi nu combătuţi şi jigniţi” a declarat Alexandru Rafila.

Deputatul PSD spune că ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp este rezultatul unei decizii politice în detrimentul unei decizii medicale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Bilanț coronavirus 30 octombrie 2021: Câte decese s-au înregistrat și câte cazuri noi

Alexandru Rafila a vorbit și despre vacanța forțată a elevilor. Membrul PSD este de părere că suspendarea orelor în format fizic pentru o perioadă limitată trebuie gândită mai bine, varianta mai potrivită fiind adoptarea unui regim online în rândul școlilor.

Alexandru Rafila a vorbit și despre reducerea activităţii în domeniul Horeca pentru o perioadă determinată.

Acesta a spus că organizaţiile sunt de acord cu recurgerea la o astfel de măsură, dar doar dacă Guvernul se va ocupa personal de finanțările afacerilor care vor fi afectate.

Citeste si: Raed Arafat a făcut o atenționare pentru oamenii care solicită și emit certificate verzi falsificate. Aceștia riscă pușcăria: „Este o infracțiune foarte serioasă”

„Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activităţile să rămână deschise.

Această situaţie de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncrederea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanţi, dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie” a declarat Alexandru Rafila.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!