Ce spune Klaus Iohannis despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mar 2023, 03:35

Ce spune Klaus Iohannis despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului

Sursa: Facebook: Klaus Iohannis

Astăzi, 23 iunie, Nicolae Ciucă a declarat, în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Palatul Victoria, că s-a decis compensarea prețului carburanților cu 50 de bani. Măsura a fost comentată de către Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a comentat decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul combustibilului. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, alături de specialiști, a decis să compenseze prețul motorinei și al benzinei.

„Reducerea accizelor este aparentă. În realitate nu este din cauza legislației europene. E ușor dacă vrei să le crești. Celelalte instrumente sunt cele naționale: să se umble la TVA, la sprijin bugetar….

În situația și la noi cum au crescut prețurile destul de mult sigur că Guvernul a ajuns la această concluzie, la cât se poate.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat despre „Via Carpatia”

Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai! Pentru cei din transporturi se simte la sfârșitul lunii.

Premierul mi-a dat asigurări că această sumă poate fi suportată de buget”
, a spus Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, Premierul Nicolae Ciucă a menționat, conform romaniatv.net, faptul că decizia de compensare cu 50 de bani a prețului carburantului nu va avea niciun efect asupra bugetului de investiții și, de asemenea, Guvernul va continua să păstreze pentru investiții 7% din PIB.

PSD este împotriva deciziei lui Nicolae Ciucă de a compensa combustibilul

PSD a anunțat astăzi, 23 iunie, că, dacă operatorii vor continua să crească prețul la benzină și la motorină, atunci partidul va propune fie limitarea adaosului comercial, fie stabilirea unui preț maximal.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă

Citeste si: Nicolae Ciucă a făcut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, pentru a vorbi despre aprovizionarea cu gaz și cu petrol

a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial”, a fost mesajul venit din partea PSD, conform romaniatv.net.