Ce spune modul în care te aranjezi despre personalitatea ta

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 10:39

Ştim cu toţii că prima impresie contează mult în interacţiunea cu ceilalţi.

Fie că ne pasă ori nu de ce cred anumite persoane despre noi, există situaţii în care putem strica, încă de la început, o şansă către succes. Fie că este vorba despre o angajare, obţiunerea unui favor sau, pur şi simplu, o întâlnire amoroasă, trebuie să ştim că anumite detalii ale înfăţişării noastre vor dicta decursul interacţiunii.

Iată care sunt lucrurile care contează în formarea primei impresii:

1)     Hainele sunt prea extravagante

Dacă te îmbraci tot timpul extrem de colorat sau extravagant, cei din jurul tău vor crede că vrei să atragi atenţia,

ori că eşti o persoana exuberantă. În cazul unei întâlniri de afaceri, spre exemplu, când nu vrei să laşi prea multe impresii, ar trebui să schimbi hainele de genul acesta cu unele mai simple, în tonuri gri, spre exemplu.

2)     Părul dezordonat

Din păcate, un păr nearanjat, netuns sau murdar s-ar putea să transmită un mesaj negativ despre tine. Deşi ni se întâmplă tuturor să nu avem cea mai prielnică tunsoare la un moment dat, există persoane care judecă după acest aspect şi te pot considera delăsătoare şi neglijente.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

3)     Manichiura

Mai ales în rândul femeilor, manichiura este extrem de importantă. Lăsând la o parte faptul că unghiile ar trebui să fie mereu curate, se poate întâmpla şi ca unele prea lungi, ori prea colorate să lase impresia, ca în primul caz, că vrem

să atragem atenţia.

4)     Accesoriile

Accesoriile pot oferi mai multe informaţii despre noi decât ne-am închipui. De pildă, cele ostentative pot spune că vrem să epatăm, ori că nu respectăm mediul în care ne aflăm (în cazul în care este vorba despre locuri precum instituţii publice sau întâlniri de afaceri). De aceea, recomandat este să alegem unele discrete, clasice şi elegante, precum cele de pe bijuteriateilor.ro.