Ce spune stilul vestimentar despre tine? Uite ce secrete dezvaluie hainele tale

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:57

O vorba veche spune ca haina il face pe om. Nimic mai adevarat pentru ca, din cate se pare, ceea ce poarta femeile poate oferi o perspectiva puternica asupra personalitatii lor.

Jennifer Baumgartner, un consultant vestimentar din Statele Unite, a lansat recent o carte in care arata ca deciziile femeilor legate de vestimentatie dezvaluie o mare parte a secretelor si dorintelor pe care acestea le au.

 

"Hainele tale arata ceea ce se intampla intr-adevar inauntrul tau. Gandurile si sentimentele tale sunt chiar acolo in dulap, trebuie doar sa te uiti la ele", spune Jennifer Baumgartner.

 

Astfel, o femeie care poarta prea multe bijuterii vrea sa arate altora ca este bogata, dar de fapt indica o incercare de a masca anumite probleme financiare.

 

Un decolteu prea mare sugereaza faptul ca femeia respectiva doreste sa aiba putere si sa detina mereu controlul. In schimb, femeile care incheie si ultimul nasture al camasii transmit indirect sefului mesajul ca feminitatea este de fapt o slabiciune, nu o putere.

 

Tocurile foarte inalte pot face o femeie sa para mai putin inteligenta, dar in acelasi timp pot inspira incredere, prin simplul fapt ca aduc femeia la aceeasi inaltime cu barbatul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Daca o femeie se imbraca foarte des in blugi si adidasi si poarta parul neingrijit poate fi asociata cu imaginea unei mame. O

tanara fata care alege sa poarte o fusta scurta este in cautare de atentie, iar o femeie mai in varsta care face acelasi lucru arata ca are dificultati in a accepta ca este adult.

 

"Tot comportamentul nostru, de la obiceurile alimentare pana la tipurile de barbati cu care ne intalnim, este rezultatul unor factori interni. De ce nu ar fi la fel si cu hainele pe care ni le cumparam? Tot ce trebuie sa faci este sa iti urmaresti obiceiurile la shopping si garderoba pentru a identifica carui model apartii.

Abia atunci poti incerca sa faci o adevarata schimbare si sa iti construiesti o garderoba care sa se potriveasca cu noua ta personalitate", spune Jennifer Baumgartner.

 

In cartea ei, femeia de 34 de ani, care este si psiholog, descrie si greselile pe care le fac femeile atunci cand isi cumpara haine.

 

Ea spune ca multe cad in capcana de a cumpara doar haine de firma, de a purta tot timpul haine office sau pur si simplu de a cumpara prea mult. O

alta problema tipica este neschimbarea lookului pentru perioade foarte lungi.