Ce spune Vasile Dîncu despre stagiul militar. Va deveni sau nu obligatoriu?

Autor: Marina Ionescu

Ce spune Vasile Dîncu despre stagiul militar. Va deveni sau nu obligatoriu?

Sursa: Facebook Vasile Dîncu

Vasile Dîncu a luat decizia! Iată ce spune despre stagiul militar obligatoriu.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. Motivele pentru care nu va fi posibil acest lucru.

Citeste si: Zelenski, mesaj pentru soldații ruși: "Vă dau șansa de a supravieţui!"

Ce spune Vasile Dîncu despre stagiul militar

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, anunţă că, în acest moment, nu există nicio opţiune pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

Vasile Dîncu susține că România nu-l poate susţine din punct de vedere economic și nu ar fi practic. De asemenea, ministrul a mai precizat și că, în prezent, se au în vedere armate de profesioniști.

”Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii…Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000,

jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”
, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, Vasile Dîncu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: China este dispusă să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Ministrul Apărării exclude din nou posibilitatea ca în România să se revină la stagiul militar obligatoriu, deoarece în prezent, țara se bazează pe armate profesioniste.  Dîncu este de părere că tinerii fără pregătire militară, ce au fost înrolați în armata din Ucraina, au reprezentat un dezavantaj.

”În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu.

Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informații oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”,  a mai precizat Vasile Dîncu.

Totodată, ministrul a subliniat că doar oamenii cu stagiul militar sunt mobilizați, în cazul unor conflicte.

Vasile Dîncu a mai mărturisit că, nici în cazul în care se va declara starea de mobilizare, nu pot fi înrolate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut stagiul militar.

”Nu poţi să negi orice participare la un conflict ca şi cetăţean al unei ţări, asta nu poţi să spui”, a mai afirmat ministrul Apărării, la Digi24, precizând, însă că persoanele fără pregătire militară nu vor merge pe front

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.