Ce studii are doamna doctor Monica Pop! Celebrul medic oftalmolog a avut o copilărie grea și plină de lipsuri: „Bunica a zis că nu mă poate stăpâni și că a plâns luni întregi pentru că m-a dat”

Autor: Cristina Mocanu

Ce studii are doamna doctor Monica Pop

 
Sursa: youtube.com captură emsiune „În Oglindă”

Doamna doctor Monica Popa a avut o copilărie grea, dar cu toate acestea a reușit să își termine studiile și să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din România.

Dr. Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuți medici oftalmologi din România, a avut o copilărie marcată de lipsuri și dificultăți, fiind crescută de bunica ei. În ciuda provocărilor, ea și-a construit o carieră impresionantă, devenind o figură emblematică în domeniul oftalmologiei. Medicul a vorbit despre situația ei din copilărie și nu numai, în emisiunea „În oglindă”, prezentată de către Mihai Ghiță.

Ce studii are medicul Monica Pop?

Dr. Monica Pop, unul dintre cei mai apreciați medici oftalmologi din România, a avut o copilărie plină de lipsuri și provocări, fiind crescută de bunica sa. În ciuda dificultăților, ea a reușit să își construiască o carieră de succes, devenind director al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București și tratând mii de pacienți de-a lungul anilor.

Aceasta a absolvit  Universitatea de Medicină și Farmacie din București, iar în prezent este șefă de secție la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Monica Pop a povestit că și-a petrecut primii ani din viață alături de bunica ei, în timp ce părinții săi erau plecați la muncă în Piatra Neamț. „Am fost crescută de bunica mea, pentru că părinții lucrau la Piatra Neamț și nu puteau fi cu mine. A fost greu, dar m-a educat foarte bine, iar asta m-a ajutat enorm în viață”, a

spus Monica Pop, în emisiunea „În oglindă”. Deși recunoaște că avea o relație bună cu părinții ei, legătura emoțională cea mai puternică era cu bunica, care a avut o influență majoră în formarea ei ca persoană.

Medic renumit, Dr. Pop a descris cum lipsurile materiale din copilărie au lăsat urme adânci în sufletul ei. Un episod pe care și-l amintește cu tristețe este legat de faptul că avea o singură pernă în casă.

„Îmi amintesc că aveam doar o pernă. A fost greu, iar acum evit să intru în magazinele cu perne, pentru că le cumpăr pe toate”, a mărturisit ea. Această declarație surprinde într-un mod simplu și sincer impactul pe care dificultățile financiare din copilărie le-au avut asupra vieții sale de adult.

Citește și: Dr. Monica Pop duce o grea bătălie cu cancerul de colon de 11 ani de zile! Ce tratament a ales după cele 5 operații

Relația dintre Monica Pop și părinții ei a fost marcată de momente tensionate

Monica Pop a recunoscut că în copilărie a fost un copil neastâmpărat, adesea dificil de gestionat pentru bunica ei. „Am fost un copil greu de stăpânit, am avut o prietenă care locuia pe strada noastră, era mai mare decât mine și nu tocmai cuminte. Bunica mea nu a mai putut să mă stăpânească și, cu inima grea, m-a trimis la mătușa mea, la București, la vârsta de 13 ani.

Știu că a plâns luni întregi după aceea, a fost foarte greu pentru ea”, a spus Dr. Pop.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Relația dintre Monica Pop și părinții ei a fost, de asemenea, marcată de momente tensionate, mai ales din cauza imaginii publice a fiicei lor. Mama ei, un medic renumit în județul Neamț, era adesea deranjată de modul în care Monica obișnuia să se machieze, uneori exagerat pentru gusturile conservatoare ale familiei. „Îmi plăcea foarte mult să mă fardez și mama mereu îmi spunea să merg pe partea cealaltă a străzii când eram împreună, ca să nu se simtă jenată de felul în care arătam. Îmi doream să arăt bine, să fiu aranjată”, a povestit ea.

Chiar dacă părinții săi au încercat să o ghideze, Monica a apreciat că i-au oferit libertate în ceea ce privește viața personală și relațiile. „Mi-au dat libertate să fac alegeri în viața mea personală, iar pentru asta le sunt recunoscătoare. Deși păreau niște relații normale, era dificil, pentru că petreceam foarte puțin timp împreună. Bunica mea a fost cea care a avut grijă de mine și ea a rămas persoana cea mai apropiată de sufletul meu”, a explicat oftalmologul.

Monica Pop recunoaște că experiențele din copilărie i-au modelat nu doar personalitatea, ci și relația cu propriul copil. „Am jurat că nu voi face niciodată același lucru cu copilul meu. Nu aș putea să-l trimit departe de acasă, așa cum am fost eu. Părinții mei nu cred că și-au dat seama cât de mult m-a afectat acea perioadă”, a mai adăugat ea.

Cariera sa impresionantă nu a fost lipsită de provocări. În ultimii ani, Monica Pop a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar a luptat cu determinare împotriva bolii, demonstrând aceeași forță pe care a dezvoltat-o încă din copilărie. Astăzi, este nu doar un exemplu de profesionalism în oftalmologie, ci și o sursă de inspirație pentru cei care trec prin încercări dificile în viață.

Citește și: Medicul Monica Pop, adevărul neștiut despre operația de cataractă: „Aveți mare grijă la alegerea medicului operator”

Povestea medicului Monica Pop este una de reziliență și determinare, un exemplu despre cum un început dificil poate duce la succesul remarcabil dacă este însoțit de muncă, perseverență și o educație solidă, chiar dacă provine din condiții modeste.

 


Robert și Giuly se mențin fermi pe poziții și nu renunță la planul de a pleca împreună acasă, întrucât nu pot trece peste posibilul scenariu în care Patrick ar fi avut o relație cu Bianca Giurcă în afara „Casei iubirii”.