Ce sumă a pierdut Mark Zuckerberg în timpul în care Facebook nu a funcționat. Este de ordinul milioanelor!

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 mar 2024, 17:32

Ce sumă a pierdut Mark Zuckerberg în timpul în care Facebook nu a funcționat. Este de ordinul milioanelor!

Sursa: Mark Zuckerberg Facebook

Rețeaua Facebook a picat ieri în România, dar și în alte țări, după ce au fost anunțate câteva „probleme tehnice”. Pentru această problemă, care a durat aproximativ 2 ore, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, va plăti o sumă uriașă de bani.

Ieri, 5 martie 2024, utilizatorii Facebook au fost delogați de pe toate platformele aparținătoare, printre acestea rețeaua mamă Facebook, Instagram și Messenger. Aceștia primeau mesajul de logare pe telefoane, dar nu mai putea intra în aplicații. 

Ce sumă a pierdut Mark Zuckerberg în timpul în care Facebook nu a funcționat

Un expert financiar din New York a declarat că CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a suferit pierderi de aproximativ 100 de milioane de dolari din veniturile sale în urma unei întreruperi masive care a afectat marți platformele Facebook, Instagram și Messenger la nivel global.

În urma incidentului, prețul acțiunilor Meta a înregistrat o scădere de 1,5%, reflectând nemulțumirea investitorilor față de impactul negativ al întreruperii.

Citește și: Facebook-ul a picat în toată România! Utilizatorii au fost deconectați și nu s-au mai putut loga timp de o oră

Down Detector, o platformă care monitorizează întreruperile de funcționare ale site-urilor web, a primit peste 215.000

de rapoarte privind problemele cu Facebook, începând cu ora 17:00.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Motivul pentru care rețeaua Facebook a picat la nivel global

Reuters a raportat că aplicațiile deținute de Meta și-au revenit după o întrerupere de peste două ore, care a afectat sute de mii de utilizatori la nivel global. Utilizatorii s-au plâns pe diverse platforme că au fost delogați automat din site și aplicație, întâmpinând dificultăți în reluarea conexiunii. În total, familia de aplicații Meta, care include și WhatsApp și Threads, are aproximativ 3,19 miliarde de utilizatori activi zilnic.

Potrivit expertului din New York, Meta generează cea mai mare parte a veniturilor sale prin reclamele afișate utilizatorilor, iar aceste „ probleme tehnice" au avut un impact direct asupra câștigurilor companiei.

„În cursul zilei de astăzi, o problemă tehnică a făcut ca oamenii să aibă dificultăți în accesarea unora dintre serviciile noastre. Am rezolvat problema... pentru toți cei care au fost afectați”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe rețeua aX.

Citește și: Câte milioane de dolari a primit Rihanna pentru a cânta la petrecerea celor mai bogați miliardari din India! Cântăreața a fost criticată după prestație

Mark Zuckerberg și echipa sa vor trebui să gestioneze consecințele acestui incident și să ia măsuri pentru a preveni viitoarele întreruperi care ar putea afecta afacerile Meta.