Ce sume vor primi românii care se vor înrola în Armată în mod voluntar. Aceștia vor avea o perioadă de pregătire de patru luni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 apr 2023, 05:15

Ce sume vor primi românii care se vor înrola în Armată în mod voluntar

Sursa: Unsplash

Armata României are locuri disponibile, iar românii care decid să se înroleze voluntar, în urma a patru luni de pregătire, pot câștiga sume frumoase de bani. În caz de război, Armata Română va fi completată și de bărbații plecați peste graniță.

După patru luni de pregătire, românii se pot înrola voluntar în Armată și vor primi sume importante de bani. De asemenea, în cazul în care un război va începe, bărbații plecați în afara țării și care au vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani, s-ar putea întoarce, conform dorinței Ministerului Apărării.

Ce sume vor primi voluntarii care se înrolează în Armată?

După cele patru luni de instruire, cei care decid să rămână în Armată vor primi sume frumoase, fiind vorba de 12.000

de lei. Mai mult decât atât, chiar și femeile pot avea parte de acest privilegiu, dacă decid să rămână în Armată.

Voluntarii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. În timpul perioadei de patru luni de pregătire, aceștia vor primi o soldă și, dacă rămân în continuare, îi mai așteaptă 12.000 de lei. Cu toate acestea, ori de câte ori va fi nevoie, vor trebui să lupte pentru țară.

Conform observatornews.ro, scopul este acela ca soldații din Armata României să fie înlocuiți cu unii mai tineri, pentru a lupta în orice condiții. „Proiectul reprezenta o necesitate. O necesitate care pleacă de la faptul că nu există armată în lume fără o rezervă”, a declarat Virgil Bălăceanu, general din asociația rezerviștilor.

Citeste si: Arma furată de la un soldat din Constanța în luna martie a fost găsită. Halucinant- Unde era- Scenariu desprins parcă din filme

Soldații care nu se prezintă la datorie atunci când sunt chemați sau care întârzie pot primi amenzi de până la 8.000 de lei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Aurel Cazacu susține că există pericolul ca România să intre în conflict militar cu Rusia

Aurel Cazacu, expert militar, susține că, dacă Ucraina va pierde războiul cu Rusia, este posibil ca un război armat să înceapă și în țara noastră.

„Motivele reale de panică pleacă de la ceea ce a spus Putin, adică pe calea războiului își atinge scopul. Ghinionul face ca România să fie în zona de conflict. Dacă nu știm să avem grijă de țară, o să ajungem să fim implicați în conflict. Dacă va cuceri Odesa, va ajunge la gurile Dunării, iar Putin va avea acces la Armata a 14-a.

Deci, situația va fi periculoasă. Ceea ce cere pentru Ucraina ar putea cere și pentru Republica Moldova, iar dacă nu i se dă ce cere, Moldova ar putea să fie următoarea Ucraina.

Citeste si: Statele Unite ale Americii sunt amenințate de Rusia cu un „conflict militar direct între puteri nucleare”

Trebuie să vină Biden, Boris Johnson, șefii mari din NATO să se așeze la masă cu Putin, alături de China și cu asistență de la Israel, dar și cu ajutorul bisericii ortodoxe.

Putin va veni la discuții în România, dar conducătorii noștri trebuie să îi invite pe toți la noi”, a spus acesta la Realitatea TV, potrivit capital.ro.