Ce sunt vampirii energetici și cum te aperi de ei?

Autor: Elena Padure
Actualizat: 22 iul 2022, 04:35
Cum te poti proteja de un vampir energetic

Un vampir energetic este o persoană care manipulează emoțiile celor din jur. Iată cum te poți proteja de ei.

Relatiile interpersonale sunt dificil de navigat si, adesea, interactiunea cu anumite pesoane ne poate face sa ne simtim extenuati. O cauza pentru acest fenomen ar putea fi faptul ca avea de-a face cu un vampir energetic. Desi numele poate duce cu gandul la misticism, explicatia este cat se poate de rationala. Vampirii energetici  sunt cei care incearca sa-si foloseasca emotiile pentru binele lor. Vampirul energetic nu este mereu usor de observat. 

Cum recunosti un vampir energetic

Poti recunoaste un vampir energetic din timp prin mai multe semnale. Daca un prieten sau persoana cunoscuta manifeste un element din aceasta lista in comportamentul sau nu inseamna ca trebuie sa va indepartati de ea. Daca se ragaseste in mai mult de trei puncte, ar putea fi indicat sa cautati compania altor persoane sau pus si simplu sa fiiti mai precaut in preajma lor.

1. Vor mila celor din jur

Acest semn este si o capcana periculoasa. Atunci cand facem o favoare unui vampir energetic exista mereu ceva de care sa-ti para rau.

Acest act de mila ar putea sa ne dea un val de mandrie pe moment, insa, cu timpul, plangerile acestei persoane vor incepe sa depaseasca rezonabilul, iar cererile de a va parea rau au devenit mai persistente si periculos.

2. Cauzeaza certuri si conflicte

Vampirii energetici se hranesc cu orice tip de energie, fie ea si negativa. Ei vor folosi pe deplin aceasta regula in viata. Astfel, provoca certuri, va fi ofensat emotional si va face amenintari la cel mai mic conflict in care este implicat.

3. Adora barfa

Aceste persoane sunt de obicei deosebit de atasate de barfele si certurile din orice echipa.

Ei simt subtil punctele slabe si trage corzile, astfel incat  oamenii  sa se certe din cele mai neimportante motive.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Manipularea resentimentului si cautarea de mila din partea altora, este o caracteristica de baza prin care un astfel de vampir este capabil sa distruga o relatie chiar si intr-o companie prietenoasa.

4. Fac greva in cel mai neasteptat moment

Vampirul energetic se hraneste in timpul plangerilor, atentiei, certurilor, pe care le-a dirijat cu pricepere. PRin urmare, schimbul de energie nu are loc imediat.

Exista, insa, situatii care vor ajuta o astfel de persoana. Cu cat astepti mai putin un truc, cu atat frustrarea si schimbul de energie vor fi mai puternice.

5. Traieste in extreme

Un mod mai indirect prin care putem recunoaste un vampir energetic este predispozitia lor la extreme. Astfel, de obicei, sunt implicati in sporturi extreme, se casatoresc in a doua zi dupa intalnire si rup legaturile cu cei dragi dupa o mica cearta. Aceste comportamente se justifica prin faptul ca le lipsesc  propriile emotii.

Citeste si: Cele trei zodii care vor avea un Martie incredibil de prost. Incepe cea mai grea luna a anului pentru ele

Cum te protejezi de un vampir energetic

Dupa ce ai recunoscut o astfel de persoana este important sa invati sa spui nu. Refuza cu blandete sa faci ceea ce nu iti place dupa prima cerere pe care ti se pare dificil de indeplinit.

De asemena, apara-ti limitele. Nimeni nu iti poate spune ca ai facut ceva gresit daca in acceptiunea ta situatia nu a decurs in acel mod.

Fiti atenti la izbucnirile emotionale intense, chiar si cele vesele. In primele etape, vampirii va hranesc cu  experiente pozitive pentru a se atasa, dupa care distrug emotiile apropiatilor.

Zvonurile bine inventate pot parea destul de plauzibile, insa nu va incredeti in barfe. Ganditi-va de ce persoana va spune toate aceste lucruri si cum ar putea beneficia de pe urma lor.

Citeste si: VAMPIRI ENERGETICI! Plantele care te seacă de energie! Aruncă-le imediat!

Obtinerea de ajutor si sprijin de la cei dragi este de nepretuit, insa merita intotdeauna sa ai un plan de rezerva in cazul in care prietenul tau nu este cine pretinde ca este. Invata sa iti fi un sprijin bun, pe cont propriu.

Citeste si: Plantele care ne ucid! Vampirii energetici pe care ii tineam in apartament

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.