Ce taxe trebuie să plătești pentru o noapte în Roma, în 2024. La prețul de cazare se adaugă o taxă majorată de ședere în Italia

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 06 iun 2024, 09:24

Roma este unul dintre cele mai fermecătoare și vizitate orașe din Europa. Iată cât costă o noapte de cazare în Capitala Italiei.

Indiferent de anotimp, că plouă sau este cald afară, românii sunt dispuși să plece în vacanță, chiar și pentru 2 zile. Unul dintre cele mai vizitate orașe, când vine vorba de o altă țară străină, rămâne Roma. Dar oare cât costă 1 noapte de cazare pentru doi adulți, în unul dintre cele mai apreciate orașe din Europa? Află din articolul de mai jos:

Cât costă o noapte de cazare pentru doi adulți în Roma?

Roma este un oraș fascinant, plin de ruine antice, străduțe pietruite și coline cu priveliști de vis. La tot pasul vei găsi piețe cu fântâni splendide, clădiri vechi de sute și mii de ani, castele și biserici, toate acestea așteptând să fie fotografiate și să fie cuprinse de admirație. Roma merită pe de plin vizitată mai ales pentru istoria și legendele sale.

Sute de români aleg să viziteze lunar acest oraș unic, fie și doar pentru un weekend. Și pentru că tot se apropie vacanța de vară, iar planurile sunt în toi, ei bine iată cât costă o noapte de cazare în Roma.

Potrivit booking.com, prețurile pentru o noapte de cazare, pentru doi adulți pornesc de la 451 de lei la un hotel de trei stele.

Hotelul pune la dispoziție un lounge comun şi o terasă, precum şi un bar şi grădină. Toate camerele hotelului includ birou, TV cu ecran plat şi baie privată dotată cu bideu şi articole de toaletă gratuite. De asemenea, camerele au dulap şi vedere la grădină. Proprietatea oferă zilnic un mic dejun continental. Gazdele mai pun la dispoziție o recepție deschisă nonstop şi acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate.

În apropiere, mai exact la 260 de metri se află Stația de metrou Rebibbia, de unde puteți să vă îndreptați spre cele mai vânate locuri din oraș.

Citește și: Taxele de drum ascunse pe drumul din România în Grecia! Ce vignetă și taxe de drum sunt în 2024 și unde se plătesc

De asemenea, pentru persoanele care doresc un răsfăț aparte, pot opta pentru un hotel de cinci stele, unde prețul pentru două persoane pornește de la 5.820

de lei pe noapte.

Hotelul se află între Piazza del Popolo și Treptele Spaniole. Camerele sale spațioase au TV prin satelit și aer condiționat. WiFi-ul este gratuit în întreaga proprietate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Amplasat într-o fostă mănăstire, cu o curte interioară liniștită, Palazzo Ripetta are tavane înalte și arcade autentice.

Personalul atent oferă un mic dejun tip bufet generos, inclusiv mâncare caldă și rece. La restaurantul hotelului sunt disponibile gustări și mâncăruri ușoare mediteraneene, iar oaspeții se pot relaxa în curte cu un cocktail.

Hotelul are, de asemenea, 5 săli de conferințe. Metroul Flaminio și Muzeul Ara Pacis sunt ambele la 5 minute de mers, iar Via del Corso este la doar 100 de metri.

Taxa de ședere a fost majorată de la 1 octombrie 2023

Începând din 2023, taxa de ședere în Italia a fost majorată. Astfel că, o familie cu doi copii va trebui să achite 40 de euro pe noapte în plus față de costul camerei de hotel. Ceea ce înseamnă că fiecare persoană va fi nevoită să suporte o taxă în plus de 10 euro.

Din păcate pentru turiști, această taxă este obligatorie pentru toate tipurile de structuri de cazare din Italia.

Citește și: Cât costă un sejur all inclusive pentru o familie cu un copil în stațiunile din România: „De 15 ani prefer Grecia, Malta, Spania. Mai ieftin și mult mai frumos.”

Acest lucru s-a decis, după ce în iulie 2023, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%. Odată cu aceste majorări Roma a devenit unul dintre orașele care au cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia.